Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Elektrieke deken

Nu staan hier toch een paar postjes van vroeger te wachten op een vervolg zeker! Dat één begint enkele maanden terug, op 17 juli, toen mske las dat Johnny Kraaijkamp was overleden. Er was de popup in mskes hoofd: “Johnny en Rijk”. mske kon zich niet herinneren hoe ze het duo kende. Ze vergat het.

Nu Rijk De Gooyer ook kwam te overlijden vroeg mske zich nog meer af van waar ze beide heren kan gekend hebben en ze ging op zoek op google en toen vond ze “Op de step” uit “Ja Zuster Nee Zuster” maar het was Wim Sonneveld die er met zijn step vandoor ging.

(Lees verder onder de afbeelding)

En toen ineens bedacht mske iets. Enkele jaren terug toen Slow een elektrische deken wou en mske er zich tegen verzette omdat ze niet wou geëlektrocuteerd worden onder zo een ding en Slow volhield dat ze er niet onder, maar bovenop moest slapen, had ze zich afgevraagd waarom ze in: “Ja Zuster Nee Zuster” dan toch gezongen hadden van: “samen onder één … elektrische deken”.

Ondertussen is die er natuurlijk toch gekomen, ach ja, ze kon Slow toch geen kou laten lijden.

Maar nu vroeg ze zich dus af of ze dat liedje óók op Youtube zou vinden. Natuurlijk wél. En ja hoor! Ze zingen wel degelijk, klaar en duidelijk: “onder“.

Zie je nu wel Slow!

Die avond heeft mske nog wat verder gegrasduind in het verleden maar Johnny Kraaijkamp en Rijk de Gooyer? Dat weet ze nog steeds niet van waar ze die kent.

Previous

De verzameling verzamelingen

Next

Nog een vervolg op een vroeger logske

10 Comments

 1. bea

  Die twee namen ken ik maar ik heb nooit een programma van hen gezien, het liedje is me dus ook onbekend.
  Mijn ouders kochten (heel lang geleden) ook een electrisch deken. Zij lagen er niet onder en ook niet erop Die deken lag in hun bed, een halfuur voor ze erin kropen werd het aangelegd en toen ze gingen slapen werd de deken uit het opgewarmde bed gehaald…ze waren ook bang van ‘snokken’

 2. ms

  Die ligt op en blijft liggen, maar we zetten hem wel af als we gaan slapen en we trekken voor alle veiligheid de stekker uit de pries.

 3. Ik denk dat die dekens toen net pas bestonden en ze wisten waarschijnlijk nog niet hoe dat precies werkte hahahahaha! Een deken, daar kruip je onder..eigenlijk is het een elektrische molton of zo hè..ik zou het verder ook niet weten..hier staat het raam ook zomer en winter dus echt wel open en warmte in bed moet van onszelf komen hahahaha!
  Johnny en Rijk speelden niet in een tv-serie..die hadden op tv alleen hun eigen shows..een soort van revue..sketches en liedjes. Op Youtube staat vast die sketch met Dingle en Dangle..de poppenkastpoppen.

 4. ms

  Het zal een mysterie blijven. Ik ken ze van naam, van gezicht maar kan me niet herinneren van wat. Misschien valt het me ooit nog wel eens in.

 5. De C&A-reclame? met Johnny zingend ‘C&AAAAA…is toch voordeeeeeliger!’ hehe.

 6. Mske ik herinner me die twee van hun shows. Wat wil je ik heb Hollandse familie en die waren dol op deze shows.
  En van die elektrische dekens moest ik nooit hebben,ik kroop nog liever in bed met zo’n warm water kruik)( een bouillote zeiden we daar tegen) dat je met warm water opvulde en dat je lekker tegen je kon houden of waar je je voeten kon tegen steken.

 7. ms

  Vroeger hadden wij als kind zo een kruik, tot Broer die van hem eens lek kreeg … maar dat staat in die ene link beschreven.

  En nu heb jij wel verwarming op de kamer, maar wij niet. Wij slapen met het raam open maar op vraag van Slow doen we enkel aan voorverwarming van het beddegoed.

 8. ms

  Ik ga daar hier op reageren want daar hadden we dat watterig ding nog niet.

  Maar hé! nu met die watterige () elektrische deken..kruipen jullie dan niét meer zo zalig dicht bij elkander dan? goooh…ik wíst dat het een voordeel was dat ik zo’n domme deken niet heb hehe!

  Natuurlijk liggen we wél nog dicht bij elkaar. Dat ding is niet zo groot als ons bed en ligt enkel in het midden.

 9. HAHAHA!!

 10. Tot voor deze week zei Kraaijkamp en de Gooyer me absoluut niets…

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén