Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Nog een vervolg op een vroeger logske

Paul Cammermans? Wie kent hem nog? En dan bedoelen we niet Paul Cammermans persoonlijk maar het berichtje dat we hier op 22 januari 2007 aan hem wijdden. Het aantal reacties van toen liet ons vermoeden dat de man niet bepaald een bekende was, al had hij dan ook een liedje gezongen: De Zelfmoordenaar, tekst van de Nederlandse dichter Piet Paaltjens.

Zo speciaal zou dat allemaal niet zijn, mocht Broer toen, op zijn zoektocht op het internet niet ineens grote ogen getrokken hebben en gedacht hebben: “maar allee, dat is nu precies dat wat ik tegen ons ms gezegd heb”, waarbij Broer nog wat verder dit blog ging lezen en tot de conclusie kwam dat het hier wel degelijk om ons ms ging.

En toen? Toen vergaten wij Paul Cammermans. En wij dachten Broer ook. Niet dat wij Broer vergaten. Neeneen, wij dachten dat Broer ook Paul Cammermans vergat. We hadden beter moeten weten, Broer kennende.

Want wat kreeg mske een paar maanden geleden in haar mailbox? Een mail van Broer. Niet dat mske niet meer mail krijgt van Broer maar … Zeg, we moeten hier nu toch niet alles zitten uitleggen zeker.

Een paar maand geleden mailde Broer dat hij nog een paar weken eerder een mail had gedaan naar Peter Verhulst van Radio 2. In die zijn programma “de topcollectie” helpen ze mensen naar verloren plaatjes zoeken. En de dag voor die mail naar mske was Broer aan de beurt geweest en hij had een mail gekregen van Peter Verhulst met 5 links naar de 5 liedjes op de plaat van Paul Cammermans.

mske schrok. Vijf? Stonden daar vijf liedjes op dat singelke. mske herinnerde zich de twee waar we het in 2007 over hadden, maar … “Zeg” zei Slow “zou Broer die niet willen doorsturen? Ik ken die liedjes niet”.

En daarmee ploften die vijf liedjes hier ook in de mailbox. Slow kende ze niet, maar mske kende ze wel nog … alle vijf.

Previous

Elektrieke deken

Next

Tante Leen

8 Comments

 1. Die liedjes zeggen me niks, maar de acteur en regisseur Paul Cammermans kende ik echt wel hoor…ik denk dat ie veel in Nederland ook werkzaam is geweest.

 2. ms

  Ja, inderdaad, hij was in de volledige Lage Landen werkzaam.

  Die “liederkens en parlandoos”, zoals Broer dat zegt, zijn nu niet direct mijn stijl, mogelijk dat ze daardoor ook min of meer verdwenen en vergeten zijn, maar Broer is een muziekliefhebber in hart en nieren.

 3. bea

  Ahum…nooit van gehoord.

 4. ms

  Dat kan natuurlijk ook zijn omdat mensen niet zozeer naar de regisseur kijken. Ik denk wel dat je van de film: “Het gezin van Paemel” van Cyriel Buysse gehoord hebt?

 5. Weer wat bijgeleerd… Kende nog de liedjes, nog de regisseur. Gelukkig zei het Gezin van pemel me wél wat …

 6. bea

  Oh heere mijn hartje…het gezin Van Paemel ken ik juist van de sketches van Gaston en Leo. Mijn cultuur is naar de ……

 7. ms

  Waar Wizzewasjes al niet goed voor is … opvulling van het gat in de cultuur.

 8. En misschien wil ariadnesdraad NOCH wat leren..?

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén