Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De burger en aanverwanten

“Omdat het ons vorige keer zo goed bevallen is, gaan we dat nog eens doen” zei mske. Dus zijn ze weer een ganse week niet beschikbaar.

“Als dat zich later nog zou voordoen zouden ze hier wel de nodige maatregelen willen treffen zodat het blog er niet moet onder lijden” zo luidde de boodschap gisteren toen ik wat tegenpruttelde.

Goed, iedereen weet dus dat de reacties van hier uit wat minder zouden kunnen zijn? Dan gaan we deze keer er maar direct een posteke aan breien want hier komen zeggen dat er niets te zeggen is, dat staat niet bepaald blogvriendelijk.

Waar wilden we het over hebben? Wel over Jan met de pet, je weet wel de man in de straat, bij sommige dikkenekken soms ook wel “het gepeupel” genaamd.

Daar stoort mske zich dus aan. Diegenen die die uitdrukkingen gebruiken, denken zo precies altijd een beetje dat ze meer zijn dan de anderen. Soms zijn dat van die BV’s waarvan ze hier ten huize nog niet hebben gehoord en waarvan ze moeten opzoeken wat die nu eigenlijk gepresteerd hebben, maar och kom, een groot gedacht is al veel waard.

Vorige week ergens hoorden Slow en mske op de radio een notaris spreken. Over wat het precies ging, dat weet ik niet meer. Maar die brave man zei op een zeker moment dat “de burgers” iets moesten doen of net niet mochten doen.

En Slow keek op. Hij zei: “Een notaris? Is dat geen burger?” Dus Slow hoort dat ook wel.

Nog een stappeke verder zijn diegenen, ook “Jan met de pet” en “de man in de straat” en zelfs “burgers” durven dat, die alles wat zij niet goed vinden ineens als “marginaal” gaan bestempelen.

Wat zijn de mensen toch vindingrijk om zich belangrijker voor te doen en vooral om de anderen te minimaliseren.

Previous

Een kat met maar 6 levens meer

Next

De trein wacht wel

6 Comments

 1. Ah ja..of als ‘dertien in een dozijn’..ergerlijk! En als het nou nog wat wás..maar meestal zijn het zelf dan nog héél marginale! hahahahaha!

 2. bea

  Met Jan met de pet en de man in de straat kan ik leven maar ‘gepeupel’ dat vind ik maar een gemeen woord, heel neerbuigend. Er gaan altijd mensen zijn die zich beter voelen of denken te zijn dan anderen. Wij noemen die dan dikkenekken

 3. Sloef goede middag…

  dat zijn de wereldvreemden die proberen te vergeten dat ze hunnen kost kunnen verdienen dank zij de ‘ proletariërs ‘ !!! Gelukkig is die ingesteldheid van die gasten toch aan het verbeteren, idem bij de doktersspecialisten . Jaja…het bestaat nog…’ downstairs, upstairs…ik walg ervan !! Fijne groetjes )pepino

 4. Ben het met Bea eens! Dat ‘gepeupel’ hoor ik niet graag, dat zegt meer vind ik, over diegene die dat zegt, dan over de gewone mens zelf. Voila …

  Lieve groet Ms-ke en ook ééntje aan Slow hé …

  Dà-aaaaaaaaaaag … !

 5. Een goed gedacht is alles, maar wie zich zooo veel hoger acht denkt zelf niet hard na!

 6. Zij die zo hoog van de toren blazen ,kunnen er met tijd en stond ook eens afvallen en wat zijn ze dan??? Vooral zij die zo gesteld zijn op een titel of speciale aanspreekvorm.
  Bepaalde woorden vind ik echt storend zoals kornuiten,trawanten ,handlangers…het gaat toch over mensen en niet over een of ander vreemd dierensoort.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén