Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De stakingsdag op donderdag

Ja lap! Voor de eerste keer dat Slow en mske kerstavond buitenhuis gaan vieren doen die van het spoor weer raar. Ze staken morgen, maar er zijn al voorlopers sedert gisteren en er komen mogelijk uitlopers tot zaterdag.

Slow vroeg zich af of hij niet beter Wachtebroer verwittigde dat ze niet kwamen, maar dat ziet mske ook niet zitten. Ze informeerde even bij het station om te zien hoe zo een eventuele stakingsuitloper er aan toe gaat. Dat weten die mensen natuurlijk ook niet, maar ze gaan er van uit dat het bij het begin van de ploegenwerktijd gebeurt al kan het zijn dat er hier of daar ergens een uurtje tussenuit gepikt wordt.

mske besloot het maar te riskeren. Slow zei dat je toch dikwijls las van reizigers die hier of daar gestrand waren. Het kan natuurlijk. Maar stranden in Leuven? Dan zitten ze bij Zoneke in de buurt. Stranden in Antwerpen? Dan wil Wachtebroer hen wel daar komen oppikken.

Zeg nu zelf! Er zijn mensen die het avontuur gaan opzoeken. Dat hoeft hier niet. Het avontuur zoekt ons op!

Previous

De man die alles weet

Next

Geniepig Word

10 Comments

 1. Ah..zo stranden is niet zo erg dan..ik ben eens gestrand op Anwerpen Centraal en toen is vriendlief me ook maar komen halen..die moest daar wel een uur voor rijden, maar me ‘snachts op Antwerpen Centraal laten zitten vond ie ook niks hahahahaa en ik ook niet..ik zoek dat soort avontuur ook nooit zelf op hoor! hahaa!

 2. ms

  Ik ga er van uit dat ze niet tijdens een rit de trein gaan stilzetten, want dan geraken ze zelf nergens meer.

  Maar nu heb ik deze week vernomen dat, als je laatste trein niet rijdt, de NMBS verplicht is je thuis te brengen. Of dat nu naar het buitenland ook telt weet ik niet.

 3. Ah..maar de laatste tein reed dus wél..alleen was dat op zondag al om 10 uur..en ik dacht abusievelijk dat dat het héle weekend om 11 uur zou zijn. Vind het nog steeds vreemd dat een internationale trein ( de enige mogelijkheid om per spoor van B naar NL te komen ook nog) op zondag ook niet zo laat nog gaat.
  Maar goed..ik had dus beter moeten kijken..maar erg duidelijk was het niet, want ik was niet de enige..we hebben nog 2 mensen afgezet in Roosendaal hehe.

 4. ms

  De meeste laatste treinen zijn te vroeg. Als je dan nog een paar keer een overstap hebt en je moet rekening houden met die laatste die je thuis kan brengen dan kan je altijd al heel vroeg opstappen daar waar je bent.

  Zo hebben wij dat hier met de trein uit Hasselt. Zowel de laatste bus als de laatste trein komen op zulk vroeg uur dat je zelfs voor donker al de kerstmarkt af moet – bij manier van spreken.

 5. bea

  Oplossingen voor eventuele problemen zijn al voorhanden, te hopen dat je ze toch niet van doen hebt en dat alles normaal verloopt.

 6. Je hebt al een noodoplossing, dus dan zal je zien dat je ze niet nodig hebt… ‘ t Is pas als je er geen hebt, dat de nood er aan opduikt. Veel plezier !

 7. Problemen zijn er om opgelost te worden, ik weet zeker dat het jullie zeker zal lukken moesten die er zijn of komen.

 8. * Woeps ! * Het avontuur lonkt je tegemoet ms-ke … ik wens jullie alvast Fijne Feestdagen! Zowel voor in leuven als in Antwerpen hé …

  Zwaai zwaaaaaaaaaaai … !

  PS: En veilig thuiskomen ook ! ! !

 9. Gettie

  En als de trein in H. blijft staan dan komen wij jullie oppikken en delen we ons eten wel.

 10. ms

  Oh! Tof tof tof! Een mens zou er onmiddellijk via H. voor gaan omrijden.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén