Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

In enkele lijnen

Ooit in een creatieve bui maakte ik een overzicht van alle jaren van mijn leven. Ik heb het twee keer op het blog gepost, de laatste keer begin 2008. In het begin van 2011 wou ik dat bijwerken maar kwam tot de conclusie dat ik beter nog een jaar wachtte, kwestie van het aantal rijmende regels op twee per twee te houden. Het kan aangevuld worden met:

2008

Iets over een geboorte

2009

Niets speciaal. Een rustig gelukkig jaar.

2010

Weg auto! Machien voor prot en brood.

2011

En daar zit een probleem. 2011 is niet in één lijn te vangen. Het werd een bewogen jaar, een zwaar jaar. Het begon al met het venijn uit de staart van 2010, namelijk de penopauze van Mr. Sloddermans. De stress die die vent hier creëerde met zijn onophoudelijk gebel, gebrul en gecommandeer, zowel op zaterdagen als zondagen als feestdagen. We zochten, en vonden, een nieuwe klant. Crème de la crème, veel werk, vriendelijk mens, snelle betaler.

Maar als we op deze manier het ganse jaar moeten verhalen wordt dat hier ellenlang. We gaan het korter proberen.

We hadden te veel werk, het werd uitbesteed. Dat duurde te lang vonden Sloddermans en Van Schoonhuyzen en ze stonden met dreigementen gereed. “Doen” zegden wij en zij schreden heen, terwijl de stress hier ten huize verdween.

Een weekendje Brussel, Amke haar communie, dat waren gelukkige momenten als ik dat nu bezie.

Max, dé vriend, onze maat, waar we zo mee lachten, hij stierf zo plots maar leeft verder in onze gedachten.

De dagen liepen verder en wij liepen mee, tot in juli met de zjubilee. Ze waren vijftig jaar getrouwd, mijn nonkel L. en mijn tante Gee. Het werd een weekendje weg dat er mocht zijn. We fietsten het feestmaal er af, dat was goed voor de lijn.

De maand daarop kregen we het voorval met de perenidioot. Maar ineens kwamen daar uit het niets, de zijners. Wat dat betekent weten alleen de wijners. Vergeef ons deze grappige noot.

De oplossing kwam er zo plots en onverwacht. We vonden het geweldig plezant, dat hadden we echt niet gedacht. We deden het toen nog een keer. En verdorie, het smaakte nog naar meer.

Toch kwam de lucht met een vaart naar beneden en sedertdien is ze steeds maar verder gegleden.

Eén ding is er, dat staat hier bij mij. Dat kreeg ik voor mijn verjaardag en dat maakt me blij. Een boekje met spreuken en aan het titelblad, daar heb ik de laatste maanden erg veel aan gehad. Ik wil jullie die bepaalde spreuk niet onthouden. Die zegt: “Succes begint waar de meesten al zijn opgehouden”.

Previous

Belofte maakt schuld

Next

En nog eens!

4 Comments

 1. bea

  De lucht had moeten blijven waar hij hoort maar die komt altijd naar beneden als het niet verwacht is of als je er niet op bedacht bent. Hopelijk weet hij heel snel zijn plaats weer te vinden. Ik wens jullie de moed toe om door te gaan, succes dus voor volgend jaar!!

 2. Wowwww! een heel jaaroverzicht op rijm..
  dát vind ik echt knap en da’s geen geslijm!
  Een bewogen jaar, dat was het wel
  Moeilijk om het op gang te houden hè, dat hele spel!
  Met een klein beetje geluk gaat het in het nieuwe jaar
  door het gevonden alternatief wat beter..ik hoop het maar!
  Die spreuk lijkt me echt wel naar jouw zin..
  want jij zwemt altijd door, al is het tegen de stroom in!
  Ik kan voor het nieuwe jaar alleen maar wensen
  Dat de stroom eens méé zal zijn voor jullie, lieve mensen!

 3. Toch even tijd gemaakt om je hier een mooie oudejaar toe te wensen en een spetterende start voor 2012 !In elk geval is je jaaroverzicht uniek,eentje op rijm , kader die maar in Mske!!

 4. Gettie

  Niet echt een jaar waar je van zegt:”voor herhaling vatbaar”.
  Hopelijk wordt het komende jaar een mskes jaar, dan is het ook meteen een Slow en Sloefjaar!Het is jullie gegund.
  Die lucht mag onderhand ook wel eens terug op de juiste plaats gaan hangen hoor. Als we allemaal eens samen heel hard blazen zal wel niet helpen zeker.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén