Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De naam van de Noor

De jongen dook op in mskes droom, die nacht dat ze de klok rond sliep. mske stond in de droom op één of andere zomerse festiviteit met een kraampje met allerlei toebehoren voor buitensport. En ineens stond hij daar en straalde van blijdschap om het weerzien, want het was zo lang geleden.

Toen ze wakker werd realiseerde mske zich dat ze zijn naam is vergeten. Het is tien jaar geleden dat ze hem laatst zag op een buitensportevenement. Hij was vriendelijk maar niet bepaald spraakzaam. Tot hij die dag ineens bij haar aan de auto had gestaan en gevraagd of zij soms een pleister had want hij had een klein sneetje en het bloedde nogal.

Een klein sneetje? Het zou wat. Nu niet dat zijn duim er half af hing maar mske vond het toch wel iets erger dan een klein sneetje. Ze pakte de verbanddoos en verzorgde zijn duim. Hij was vriendelijk maar niet spraakzaam toen hij haar bedankte.

Enkele dagen later vertelde iemand haar dat de jongen had gevochten ’s avonds, maar dat hij uitdrukkelijk had gevraagd om het niet aan mske te vertellen. Zij was namelijk de enige die ooit bezorgd om hem was geweest.

mske heeft hem nooit meer terug gezien want kort nadien is het onbegrijpelijke gebeurd.

Waarom ze nu ineens over die jonge Noor gaat dromen, mske zou het niet weten.

Previous

Vrijdag de dertiende 2012

Next

Op kerststallentocht

5 Comments

  1. Dat is inderdaad gek dat het ineens ’s nachts door je hoofd gaat. Het heeft wel iets.

  2. bea

    Ik vind het een triest verhaal. Tja, waarom droom je over iemand van lang geleden? Dromen zijn raar en niet uit te leggen volgens mij.

  3. Enne, was ’t een knap heerschap ?

  4. Hmm..je hoofd breken over waaróm je nu over die jongen droomt? niet doen hoor..gewoon ervan genieten..hij zag je graag terug want je was de enige die ooit bezorgd om hem was..zoiets geeft toch een heerlijk warm gevoel hè!

  5. Ik denk dat hij diep in je herinnering blijven steken is, en omdat je klokje rond geslapen hebt,ook dieper geslapen en ook iets dieper gedroomd.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén