Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Twee Belgen

Twee Belgen gingen eens naar Nederland. Het was niet de eerste keer dat de twee Belgen naar Nederland gingen maar wel de eerste keer na de invoering van de OV-chipkaart.

En wat doen wakkere Belgen als ze met iets nieuws te maken krijgen? Ze informeren zich, ze googelen, ze lezen en bestuderen. Uiteindelijk begrepen ze er op het laatst nog minder van dan toen ze er nog niets van wisten. Want er is zo een massa aan informatie en mogelijkheden dat ze door het bos de bomen niet meer zagen.

Wat ze wel met zekerheid wisten was dat ze te laat waren voor een OV-chipkaart op naam. Maar niet getreurd, er zijn ook naamloze OV-chipkaarten en die kosten niet meer dan die op naam. Wat hadden ze nog opgestoken? Dat ze nooit van een bus of tram mochten stappen zonder uit te checken. “Hoe omslachtig” dachten ze.

Die twee Belgen vertrokken dan maar met bagage en hun gekende motto: “we zullen wel zien”.

Het eerste beste loket op Nederlands grondgebied! En daar stonden ze! Of beter, één van beide want de tweede bleef bij de bagage en het motto waren ze in praktijk aan het omzetten.

En weer was er die zondvloed aan informatie. Een hoop abonnementen, dagkaarten, driedagenkaarten, weekkaarten, uurkaarten en nog een aantal kaarten later bleek dat ze een OV-chipkaart op naam moesten hebben om een weekabonnement te kunnen versieren.

Maar volgens de loketbediende hadden ze helemaal geen OV-chipkaart nodig want ze konden zomaar een driedagenkaart kopen aan 14,5€ (het kan ook 14,75€ geweest zijn). De rekenmachine van de ene Belg schoot in actie en berekende in een fractie dat die driedagenkaart hen uiteindelijk meer zou kosten dan een naamloze OV-chipkaart die ze konden opladen.

Voor al die informatie werd er wel een bijdrage van 1€ gevraagd. Als je iemand van een loket aan het werk zet moet je een ½€ betalen en aangezien het om twee Belgen ging was die loketbediende dubbele shift aan het draaien natuurlijk.

Nu hadden die twee Belgen elk hun eigen OV-kaart en die was opgeladen voor een paar daagskes.

Mag ik morgen verder vertellen over die twee Belgen? Er komt namelijk nog een heel relaas over het opnieuw opladen van die kaarten en ik wil ook niet de ene clue met de andere doodmeppen.

Previous

Rivella

Next

Twee Belgen in automatenland

14 Comments

 1. Slow

  En ook nog van … en van … en zoals die … en dan was er ook nog … en euh nog een paar puntjes. Oh ja, ook nog van onbe.. en niet ge…

 2. Hé jaaaaaaaaaaaa …
  wij willen meer van die twee Belgen weten ! En deze info krijgen wij,
  mooi gratis en voor niks …

  Groetjes Ms-ke … !

 3. Er waren eens twee Belgen..het lijkt zo wel een mop hahaha!
  Betalen voor informatie aan een loket ( en dan nog per persoon? zeker weten dat het geen lokettoeslag voor die kaarten was? is tegenwoordig met de treinkaartjes ook al! belachelijk!)..voor die g*dvergeten OV-chipkaart waar geen normaal mens ook maar iets van begrijpt en die ons maar gewoon door de strot geduwd is…ze zouden hun ogen uit hun kop moeten schamen.

 4. ms

  Aaaah! Maar die twee Belgen begrijpen het wél. Daar zijn ze dan ook Belgen voor.

  Natuurlijk was het voor die kaarten. En als je die wil laten opladen aan een loket in plaats van aan een automaat moet je ook betalen.

 5. Gettie

  Alle zeg, tegen Nederland kun je niet winnen als Belg, ge schiet altijd in hahahaha. Jullie waren dan nog eens goed voorbereid en waren wellicht vast overtuigd dat jullie de kaas(!) niet zou worden afgenomen.Toch al 1 euro ingeschoten hé.
  Ik kijk al uit naar het vervolg, de reactie van Slow spreekt boekdelen.

 6. ms

  Neen hoor Gettie! Hadden we die optie die hij voorstelde van die driedagenkaart genomen, hadden we 35€ per persoon betaald.

  Nu hebben we de twee OV-chipkaarten van elk 7,5€ (die we de volgende vijf jaar ook nog kunnen gebruiken) en hebben we daar bovendien elk 20€ opgeladen en er staat er nog genoeg op de kaarten om nog een rit (misschien zelfs twee) te doen.

  Zelfs met die ene € extra hebben we nog winst.

 7. Gettie

  Goed gedaan, jullie zijn 2 slimme Belgjes ! Ik was wat voorbarig.

 8. Ik had het dan ook over normále mensen hehe die begrijpen er niks van!
  Ah..en inderdaad..aan het loket zijn de kaartjes tegenwoordig duurder ja..terwijl de automaten er vaak uitliggen of gewoon je pas inslikken! Ik vind dat dus niet kunnen..éérst die automaten in orde en dán pas extra rekenen aan het loket.

  (btw…14,75 x 2(x 3 dagen) is geen 35..hoe kom je op 35?)

 9. ms

  Na 2x een driedagenkaart hadden we dan nog bovendien nog eens de volle pot moeten betalen voor de zevende dag en dat waren 2 ritten à ± 3€.

 10. Twee Belgen gingen eens naar Nederland,en dan lees ik verder “wakkere Belgen” dan wist ik al dat jullie weer en avotuur te gemoed gingen .
  Maar wat is een OV-kaart,iets voor trein ,tram en bus ?

 11. Aah ja natuurlijk..het waren 7 dagen..sjee..dure business hè dat OV!

 12. ik vraag me af of OV kaart betekent Openbaar Vervoerkaart.En voor de rest ben ik geen slimme Belg en wacht ik af wat je morgen te vertellen hebt.

 13. tsss… moeten betalen voor informatie alleen? die man/vrouw achter het loket wordt toch al betaald, of werkt ‘ie op provisie?

  die ov-chip is, als alles gewoon goed werkt, prima (als je maar niet vergeet uit te checken hihi)

 14. ms

  Het was voor het opmaken van de kaarten, denk ik. Maar wat me verwonderde was, dat ik toch één klant was die twee kaarten wou.

  Dat Slow daar een tiental meters verder met een resem valiezen stond te staan maakt hem toch geen tweede klant?

  Nu ja, we weten het voor de toekomst.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén