Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De feiten zonder de emoties

De man was erg emotioneel toen hij het volgende voorval aan mske vertelde. Wij laten de emoties er af.

De man bukte zich over de put, zoals hij zich in het verleden al zo dikwijls over de put had gebukt, steunend op zijn linker arm. Maar in het verleden was hij nog nooit door die arm gezakt. Nu wel. Hij viel in de put met zijn hoofd eerst. De bloempot, die door de val van de man ook in de put viel, maakte dat de man vast kwam te zitten. Hij kon noch voor noch achteruit.

De vrouw was naar haar kleinkindjes. Toen ze thuis kwam, dacht ze dat haar man in de tuin was, zoals hij zo dikwijls in de tuin is. Wat haar plotseling verontrustte weet ze niet goed, maar feit is dat ze de tuin inschoot en tot haar grote schrik de benen van de man uit de put zag steken. Op dat ogenblik zat de man al drie uur vast in die put.

Ze trok aan zijn benen en dacht het ergste bij het zien van zijn hoofd. Ze heeft de buurt bijeen geschreeuwd want ze wou er niet weg gaan om te gaan telefoneren. De buren hebben de man naar het terras gedragen.

De dokter kwam, nam de bloeddruk en dat was het. De hulpdiensten kwamen er aan. Die mensen schrokken en een van hen heeft gevloekt: “verdomd *naam*! Blijf bij mij! Verdomme blijf hier!”

Dat heeft de man gehoord. En stilaan is hij terug gekomen.

Dit zijn enkel de nuchtere feiten. Meer willen we er niet over kwijt.

Previous

Het land waar zomers winter zijn

Next

Irritant

10 Comments

 1. en wanneer was dat? nu? met deze kou? een wonder dat ie het overleefde!

 2. ms

  Neen, niet nu. Hij vertelde me anderhalve week terug dat het begin januari gebeurd was.

 3. Oooh, dat scheelt al, maar toch maar een eng voorval hè en bijna fataal dus..schrok ervan.

 4. ms

  Ik heb er een paar dagen serieus mee in mijn hoofd gezeten. We zijn zo gewoon dat hij er bij is dat er gewoon niet stil bij gestaan wordt dat hij er eens niet zou zijn.

  Hij hoort bij de reuzenbouwers, net zoals de man van de hulpdiensten, die geweldig schrok toen hij zag wie het slachtoffer was.

 5. Kan het geloven dat dat even gespookt heeft..ik schrok eigenlijk omdat ik dacht dat het over jullie zélf ging..als je de mensen kent, wordt zoiets altijd nog net een slagje erger hè..terwijl het al zo erg ís.

 6. ms

  Wel, vannacht bedacht ik ineens dat er mensen zouden kunnen zijn die zouden denken dat het over ons ging. Ik wou het aanpassen maar je was sneller op het blog dan ik.

  Ik ga het toch nog aanpassen.

 7. bea

  Mensenlief! Gelukkig is dat goed afgelopen. Het zal er dan nog om doen dat die man daar net alleen was, je mag er niet aan denken….hij heeft heel veel geluk gehad.

 8. dacht ook dat het over jullie ging – oef, nu las ik de aanpassing, maakt het natuurlijk niet minder erg voor die man en vrouw – zal nog wel lang nazinderen

 9. Sloef goede avond…

  toch maar opletten en geen acrobatenstreken meer uithalen , maar ne mens denkt dat hij altijd jong blijft en…beter zo lang mogelijk uit die put blijven ! Fijne groetjes )pepino

 10. pppfff,als het iemand is die je kent zou het ook door mijn hoofd blijven spoken . Die man heeft een engelbewaarder op zijn schouder gehad.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén