Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Irritant

Jaren geleden toen mske de eerste keer in Finland was, viel het haar op dat de Finnen net met een aanwas aan hun oor liepen. mske had zelf wel een gsm maar die stak in haar tas, voor geval van. Maar die Finnen die liepen allemaal constant te telefoneren. Irritant was dat, al dat gebabbel rondom. Net een groep eenden die zaten te kwekken.

Ondertussen gebeurt het ook hier dat iemand op de tram ineens overluid begint te praten zonder iemand in de buurt. Belachelijk eigenlijk en ook irritant. Wat kan het mske schelen dat het lief een brood moet gaan halen en ondertussen maar even de bestelling gaan ophalen die toegekomen is. Zulke dingen kunnen toch op voorhand afgesproken worden of hebben ze dan geen tijd om eens een praatje te maken?

Wat het irritantste was? Elke avond dat Slow en mske van die tram stapten werden ze gevolgd door een Nederlandse of Nederlander met een aanwas aan haar of zijn oor. Niet alle dagen dezelfde maar toch alle dagen. Het was zo geweldig irritant dat zelfs Slow er een opmerking over maakte. Het leek wel of ze gestalkt werden door de irritante kwekkers.

De kroon werd gespannen op de dag dat ze gevolgd werden door een kwekkend paard.

Nu lijkt dit berichtje er wat op te wijzen dat Slow en mske onverdraagzaam zijn. Dat is in feite niet zo, het probleem zat hem in de draagweidte van het stemvolume. Als iedereen zo luid zou praten … dan verstond niemand nog iets.

Previous

De feiten zonder de emoties

Next

K4

6 Comments

 1. Ja..het is een feit dat de Nederlanders ietwat luider spreken (over het algeméén) dan Belgen..die fluisteren liever hehe wij zeggen dan weer dat het lijkt of die wat te verbergen hebben hahahaa!
  Maar heb eens op een camping een Vlaams echtpaar in een camper als buren gehad en die man had zó’n dragende stem ( en helaas hoorde hij die zelf dan ook nog eens héél erg graag!) dat het ook behoorlijk irritant werd..we waren blij als ze naar bed gingen of als wij een uitstapje gingen maken.

  Mensen die ineens achter je ‘hallo!’ zeggen..ik kan de reflex niet weerstaan me om te draaien om te kijken wie het is..ik denk nog steeds altijd dat het tegen mij is, dat ‘hallo’..die rottelefoontjes. En tegenwoordig plakt er vaak niet eens meer wat tegen die oren..er hangen mini-oortelefoontjes is…ze lijken wel gek, net of ze hardop in zichzelf praten…vroeger werd je opgepakt als je dat deed.. door de mannen met de witte jassen hahahahaa!

 2. bea

  Als je er begint op te letten kan dat inderdaad heel irritant worden

 3. Dat laatste is inderdaad waar. En dat kan ik weten als toekomstige leerkracht

  Grtjs!

 4. Sloef goede avond…

  het zijn niet de luidruchtigsten die veel te vertellen hebben, een oogblik volstaat om tot actie over te gaan ! Fijne groetjes )pepino

 5. Ik vind het verschrikkelijk als je al die kwebbelende monden ziet die precies tegen een geest aan het babbelen zijn. Discreet zijn ze helemaal niet meer,iedereen mag meegenieten van de grootte van de biefsteak of de kleur van washandjes….en eender waar aan de kassa van en warenhuis,in de wachtzaal van de dokter…

 6. Irritant is het zeker als je op de bus zit en er al twee zitten te kwekkeren elk in hun taal, en dan stapt er nog een iemand al kwekkerd op en stopt nog niet om aftestappen.En het zijn bijna altijd vrouwen

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén