Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

In een klein stationnetje …

Dan heb je een eerste communiefeest de dag voor je naar een evenement moet vertrekken en dus spreek je af dat je, in plaats van om 9u, om 13u aanwezig zal zijn. Dat uur is namelijk haalbaar met de eerste trein in de vroege ochtend.

Dan sta je om 5u op, komt die taxi iets te vroeg zodat je net voor zessen al op het perron staat te wachten op een trein die om 6.24u naar Liège-Guillemins vertrekt, maar die er op dat tijdstip al in slaagt om 25 minuten vertraging op te lopen.

Nu ja, Slow en mske baalden niet zo erg, ze hadden in Liège-Guillemins toch een trein naar Maastricht om het half uur! Dat dachten ze tenminste, maar dat is niet zo. Dus baalden ze wél, want in plaats van een half uur te vroeg zouden ze nu een half uur te laat zijn.

In Utrecht zouden ze normaal drie kwartier moeten wachten op de volgende aansluiting, maar aangezien ze daar toch zo een kerel in een geel cabineke zagen zitten, vroegen ze maar of ze niet vroeger … Dat kon. Ze moesten gewoon een trein nemen naar Amersfoort waar ze dan wél een aansluiting hadden naar hun bestemming.

Kort verteld: vanuit Utrecht vertrekt er om het uur een trein rechtstreeks naar het station van hun laatste overstap. De halfuren er tussen in moet je een trein nemen naar Amersfoort waar je dan weer die rechtstreekse aansluiting krijgt naar het voorlaatste station.

Die laatste trein doet er niet toe, dat was een stoptrein voor één halte, vijf minuutjes dus.

Zodoende kwamen Slow en mske net om één uur tegen R.: “daar zijn we!” te zeggen.

Wat vinden we nu het domste? De website die die trein over Amersfoort niet aangeeft of het hele gedoe met Amersfoort? Wij weten het niet. Jullie mogen kiezen.

Previous

Doet ie het … of doet ie het niet?

Next

Silence is golden

4 Comments

  1. Amersfoert! haha!

  2. Sloef goede middag…

    hoe dan ook, het blijft altijd een avontuur !
    Trein die er tussenuit valt, koersen om de overstap te halen ! Ge zijt er toch geraakt ! Fijne groetje )pepino

  3. Gemakkelijker wordt het er allemaal niet op. Straks moet je eerst een cursus volgen om aan die reisroutes uit te geraken.

  4. het zal niet de snelste/kortste weg zijn geweest… ik heb ook wel eens heel vreemde reisadviezen gekregen. om om te reizen vanuit utrecht naar den haag via leiden, eerst naar den haag (!) dan naar leiden en terug

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén