Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Wat de mens niet kent dat lust hij niet

Hij zei het gewoon, bij het zien van de vele kookboeken. Hij keek ernaar en vond het jammer dat er niets uit zijn land bij zat want vissenogen zijn ook lekker.

Binnenin mske ging er wat gruwen. Het idee alleen al. En hij ging verder dat hij gebakken olifant ook erg waardeerde.

mske knikte en zei dat ze op de kerstmarkt in Brussel wel al Congolees had gegeten. Ze zei niet dat gebakken olifant voor haar zo wat overeenstemde met paardenvlees eten, iets dat ze dus niet doet. Ze zei wel dat de vorm van afkeer die ze van vissenogen had waarschijnlijk tussen haar oren zat, omdat ze het als kind nooit op haar bord kreeg.

Hij lachte breed bij het horen dat ze toch al Afrikaans had gegeten maar vroeg wel of er op die kerstmarkt niets Ivoriaans te krijgen was. Daar zal mske volgende keer eens naar kijken, maar ze denkt van niet.

Previous

Het idee alleen al

Next

De eenvoudige dingen

8 Comments

 1. bea

  Als het gebakken is zou ik van alles proeven. Gebakken vissenogen zou ik proberen als ik niet weet dat het vissenogen zijn

 2. ms

  Wel, ik heb er toen eens over nagedacht. Als hij me zou zeggen dat hij me vissenogen had meegebracht om me te laten proeven, zou ik proeven, zelfs als ik zou weten dat ik daarna de ziel uit mijn lijf zou kotsen.

  Er zijn dingen die belangrijker zijn dan iets eten waar je je van binnen vies aan maakt.

  Nu ben ik niet van het kotserige type. Misschien zou ik enkel daarna een groot glas cola drinken om zeker te zijn dat die vissenogen ook doorzwemmen.

 3. Hahahaha zit hier hardop te lachen om je comment hierboven hahahahaha!
  Het lijkt me echt niks hoor..vissenogen eten..die kijken je dan zo zielig aan..! hahahahaa! Ben ook al heel erg misselijk geweest toen vroeger onze leraar natuurkunde, die op vakantie was geweest in Marokko of zo, vertelde dat ie op een feest met heel veel egards een geitenoog aangeboden gekregen had om te eten..op dusdanige wijze dus dat ie nauwelijks kon weigeren…hij was dus wel van het kotserige type hahahahahahaa! ( en ik ook..!)
  Olifant zou ik wel proberen denk ik..rund is rund moet je maar denken..een olifant staat toch dichter bij de koe dan bij het paard denk ik hoor..maar paardenvlees eet ik dus eigenlijk ook wel hehe (is dit vloeken in de kerk? ).

 4. ms

  Zoals met alles is dat iets dat ieder voor zichzelf moet uitmaken hé. Ik eet geen paardenvlees, ook geen lams- of kalfsvlees (meer).

  Het prentje hierboven is aanklikbaar naar een recept van gebakken olifant. Daar staat het trouwens in dat je olifant kan vervangen door rund.

  Moesten ze me vissenogen voorzetten in een restaurant of een feest bij familie, of zo, dan weiger ik beslist. Maar als iemand dat extra zou meebrengen om me dat te laten proeven, dan zou ik het wel eten. Ik vind het nogal kwetsend als een mooi gebaar geweigerd wordt.

  Ook al vind ik het

 5. Sloef goede middag…

  ne mens eet soms dingen die hij lekker vindt en al goed dat hij niet weet wat het is, maar vissenogen lijkt voor mij ook niets, alshoewel ik een visser ben en ook omdat ik de vis altijd terug zet ?
  Tsja…en als er weinig of niets te eten valt, dan eet ge alles op ! En paardevlees…ne lekkere paardefilet met asperges, laat maar komen of…schep…een delicatesse ! Ik heb aan Pepinette gevraagd om dat nog eens klaar te maken ! Hier bij ons is een paardebeenhouwerij waar alles zelf gemaakt wordt en van generatie op generatie verder gezet wordt ! Altijd vollen bak daar ! Fijne groetjes )pepino

 6. Ik kan me vinden in jouw redenering. Zou dus proeven, voor ik definitief nee zei.

 7. Ik zou ze overláden met excuses..maar ik zou me er echt niet overheen kunnen zetten, over die oogjes..echt niet hoor..en over de tafel spugen lijkt me nog veeeeel onbeleefder!

 8. Gettie

  Gebakken olifant?! Ik vraag me af hoe je aan zo een stukje vlees geraakt. Dat is dan illegaal gestroopt of wat? Wie vriest dat in? Wie vliegt dat naar hier? Iemand met connecties aan het Spaanse hof? haha.
  Olifantenvlees zou ik principieel weigeren en vissenogen zou ik, indien gebakken, wel proeven, want “vissenogen in eigen nat” …..beikes.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén