Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De eenvoudige dingen

mske zag de paddestoeltjes om te punniken.

Ineens dacht ze aan lang geleden. Ze was wel al getrouwd, maar toen lag bij moe in het korfje op de salontafel het lege klosje met de vier nageltjes en de wol. Het lag daar zomaar. Maar toch niet, want telkens er iemand in die zetel plofte nam die het spoeltje en begon te punniken. Het resultaat was een ellenlange slinger die uiteindelijk, wie weet tot wat gediend heeft.

mske wou twee paddestoeltjes meenemen voor Amke en Ella. Maar dat werd haar afgeraden door de vrouw bij haar. Die zei dat ze ook zo eentje had gekocht maar dat de draad te gemakkelijk over de haken schoof.

Dan toch maar eens vier nageltjes slaan in dat houten klosseding dat hier staat? En een tweede proberen op de kop te tikken.

Previous

Wat de mens niet kent dat lust hij niet

Next

Annabel

3 Comments

  1. Ik denk dat die mevrouw gelijk heeft..de eenvoudigste dingen zijn vaak het beste..als ze het mooier gaan maken, werkt het vaak van geen kanten meer! Een houten klosje met spijkertjes..jawel, die hadden wij ook! Ik vond punniken ook een leuke bezigheid..tegenwoordig is het alleen nog maar knopjes op een blackberry (of hoe die ingewikkelde gsm’s ook maar mogen heten) indrukken als tijdsverdrijf..ik zie niet anders meer…maar daar hou je geen mooi koord aan over! ( wat je dáár dan mee moet doen is natuurlijk wel de vraag..ik zou me er aan op willen knopen soms als ik in zo’n gezelschap wordfeuters of draw-itters ben..!

  2. Vreemd genoeg bracht ik daar nooit iets van terecht.Nochtans ben ik nogal handig.Laatst heeft de kleinzoon me nog eens getoond hoe het moet,hahaha! Ik heb er eentje zoals op de tekening en dat werkt toch goed hoor. Je kon er een slinger van maken en dan plat leggen en alles aan elkaar naaien voor een pannnenlap.

  3. Grappig dat het nog steeds zo’n aatrekkingskracht heeft…

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén