Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Waarom gemakkelijk maken als …

“De mensen lopen veel te snel naar de dokter. De ziekenkas moet besparen. Ziekenzorg is een dure zaak” en nog zo van die idiote opmerkingen die, als je er stil bij staat enkel dienen om onkunde te camoufleren.
 
mske liep al een jaar met vlammende pijn in haar maag. Drie dokters en een heleboel snertredenen later, verwijst er haar toch een naar een specialist die een barst tussen de slokdarm en de maag vaststelt. Die vult een papier in zodat mske de terugbetaling van dat medicijn kan aanvragen. Die specialiste zegt dat ze dat een volledig jaar moet nemen. De ziekenkas stuurt 8 goedkeuringen voor dat medicijn.
 
De specialist schrijft géén enkel voorschrift. Dus moet mske naar haar huisdokter. Op die groene formulieren van de ziekenkas staat vermeld dat het doosjes betreft van 56, terwijl de apotheker in het Wat-was dorp er maar wou geven van 28 want de voorschrijvende geneesheer had géén aantal op het voorschrift gezet, met als resultaat dat er al voor twee maanden groene formulieren te kort zijn.
 
mske moet “telkens” zonder ziek te zijn naar de dokter om een voorschrift. Bovendien moet ze “telkens” tegen die dokter zeggen dat hij daar moet bij vermelden dat het over 56 pillekes gaat. Die apotheker van hier houdt wél rekening met de groene formulieren maar je weet maar nooit dat je weer eens op een hettefretter valt.
 
Voorstel voor kostenbesparing: de specialist schrijft gewoon 356 pillekes voor, de ziekenkas schrijft één papier voor 356 pillekes. De apothekers zetten op dat groen formulier telkens hoeveel pillekes er werden afgehaald en tekenen om “fraude” tegen te gaan.
 
Of zou dat te gemakkelijk zijn?

Previous

Amok

Next

Kanne ope?

1 Comment

 1. 11-12-2003, 16:07:05
  Ze leuteren wat af.
  Ook voor gehad, dochter klaagt over buikpijn, we geven haar een pijnstiller. De pijn verergert, naar de huisdokter (kassa) die schrijft iets voor (kassa), niks om je zorgen te maken. Als het niet betert kom dan maar terug.(kassa) Het betert niet , ze krimpt in elkaar van de pijn. De huisdokter heeft geen consultatie, naar een andere dus(kassa), die neemt bloed (kassa), dan weet je alles zegt die. Bloeduitslag is negatief.
  Ik ga s’avonds met een van de pijn huilende dochter naar de kliniek via spoed. Dringende operatie geperforeede blindedarm (kassa). Wie bespaart er dan ? Haast en “spoed” altijd goed.
  http://blogoog.skynetblogs.be
  OOg

  —————————————————————————–

  11-12-2003, 17:45:04
  Volgens mij hé,
  denken ze , waarom makkelijk doen als het moeilijk ook kan.
  Ikke hier idem dito. Pillen voor de reuma, schrijft de dokter maar voor twee maanden voor en als ik niet uit kijk dat ik dit vergeet te zeggen dat hij een groot doosje voor moet schrijven, dan ben ik ook de pineut en kan weer eerder terug, omdat de apotheek maar een klein doosje mee geeft. Inderdaad kassa, kassa en papierwerk. Ik erger er mij zo vaak aan. Twee maanden zijn zo voorbij hé. En dan heb ik nog geluk blijkbaar er zijn dokters die maar voor een maand voorschrijven.
  http://marian.skynetblogs.be
  marian

  —————————————————————————–

  11-12-2003, 19:05:34
  Ikke ziek…
  ikke naar den dokter, want die mens moet ook leven
  met het voorschrift van den dokter naar den apotheker, want die mens moet ook leven
  pillen van den apotheker in de vuilnisbak, want ik moet òòk leven

  Robbedoeske

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén