Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Vlaamse (v)luchten

Als je zo van hier naar Landen city rijdt via alle linksrechts- en afslawegeltjes kom je op een zeker moment uit op de grote straat. Rechtover het straatje dat je uitkomt is er een onbebouwd stuk land. Onbebouwd maar wel onderhouden. Het gras is kort en het stuk dat je als oprit kan beschouwen heeft al helemaal geen gras meer.

Waarom we het nu over een stuk land gaan hebben? Wel, als Slow en mske zo gedurende het weekend in de voormiddag langs al die linksrechts- en afslawegeltjes passeren kan het gebeuren dat er op het onbegroeide deel van het onbebouwde stuk land een rij stoelen staat. De stoelen staan niet echt in een rechte lijn maar wel ongeveer met de twee uiteinden wat omgebogen.

Op die stoelen zitten mannen. Niet alle stoelen zijn bezet. Soms is er een stoel vrij, soms twee. Die mannen zitten en zeggen niets. Maar niet alleen zijn er de stoelen met mannen, er zijn ook de rechtstaande mannen, in totaal een 10 à 15-tal? Is het niet zo Slow en mske?

Wat hebben al die mannen nu gemeen? Ze zitten en staan allemaal naar de hemel te staren, niet recht omhoog maar wat schuin en allemaal in dezelfde richting. Ze staan haast roerloos en zeggen niets en als ze wat zeggen is het toch te stil om het te horen van op de straat.

Soms is op de duiven letten wel echt een sociaal gebeuren.

Previous

Wel wat laat op het jaar

Next

De gekste dingen in het midden van het veld

6 Comments

 1. Ahaaaaaah;Duivenmelkers zijn het … ! Eerst dacht ik aan die mannen ,die ik ooit eens in een documentaire heb gezien, en die luisterden samen en zetten telkens een streepje als een van de gekooide vogeltjes voor hen, ( vinken ? SuskeWiet ?) begonnen te zingen. Ik was dus mis … . Blij te horen dat dat sociale gebeuren, nog steeds verder leeft … Hier(aan de kust) zien we dat niet meer

  Zwaai zwaaaaaaaaaaai …

 2. Gettie

  Zitten die mannen te wachten tot de duiven binnenkomen en zijn er dan ook duivenhokken in de buurt?

 3. ms

  Wel het rare is dat ik weet dat ze vroeger op de duiven wachten, maar ik dacht dat ze dat elk op hun eigen hof deden.

  Dit had ik nog niet gezien, zo met zoveel. Toen ik prentjes zocht zag ik dat dat meer voorkomt zo in groep.

  In elk geval, toen wij eens een gekwetste duif vonden hebben ze ons naar daar ergens verwezen maar die was toen niet thuis. Dus daar moet een hok in de buurt zijn, jà.

 4. Mijn vader heeft ook nog duivenmelkers geweest, en dan letten ze ook met een ^paar man samen. En als de duiven moesten vallen mochten wij en de andere kinderen niet buiten want het moest stil zijn tot ze binnen waren (de duiven)

 5. Ik dacht dat duivenmelkers elk bij hun eigen hok bleven tot de duiven gevallen waren.Dan de ring afdeden en in een prikklok moesten steken.Zo was het toch langshier en dan vlug-vlug naar het duivenmelkerslokaal met die prikklok.Ik heb nog nooit gehoord van die gezamenlijke observatie.

 6. In ’t dorp hier zie ik ze ook wel eens vliegen, de eigenaars nog niet gespot. Onlangs een gedesoriënteerde op ons dak, geen wereldschokkend nieuws ware het niet dat er op ons dak nog NOOIT een duif gezeten heeft.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén