Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De dingen die worden doorgegeven

Toen Zoneke en Zus ouder werden wisten ze ook dat er zo af en toe eens iets moest besproken worden dat niet voor hun oren was bestemd. Als ze klein waren, was dat geen probleem, eens ze in hun bed waren was er tijd en kans genoeg.

Maar eens ze ouder werden …

mske had het er niet voor om te zeggen dat ze moesten op hoepelen. Neen, mske zei: “ga eens boven kijken of je er niet bent”. Dan wisten ze hoe laat het was.

Laatst zei Zoneke dat tegen Amke. Hij moest wat vertellen aan mske met pasen en zo in het verschiet. Hij zei: “Amke ga eens in de zetel kijken of je daar niet zit”.

Previous

Wegpiraten

Next

Bericht voor de gazetten

6 Comments

  1. Haha! Die Engelse versie is leuk !

  2. bea

    En ze wist ook hoe laat het was

  3. Hehe..ja, ik heb dan geen kinderen, maar soms hoor ik m’n moeder praten als ikzelf wat zeg!
    Wel een grappige uitspraak..goed gevonden..dat verdient behouden en nog veel gebruikt te worden!

  4. Als we naar mijn grootmoeder op bezoek gingen moesten we over een brug.Mijn grootmoeder zei altijd”als je over een brug loopt moet je je adem in houden,anders zakt de brug in”. Wel ik heb dat ook overgenomen en zeg het nu nog tegen de kindertjes als we over een brug komen

  5. Hihihi … de appel valt niet ver van de boom hé …

  6. Ik denk dat iedereen wel iets overneemt van een “voorouder”. Ik zeg altijd als een van de kinderen zich over iets opwindt “kalm aan ,een nachtje slapen kan wonderen verrichten”

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén