Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Mensenmeugd

Een hele hoop tomaten met een hele hoop paprika en een hele hoop champignonnekes en een hele hoop gehakt verder, hebben wij weer zelfgemaakte saus voor bij de spaghetti.

Die gekochte mag dan wel lekker zijn, aan zelfgemaakte kan ze niet tippen.

Al het voorgaande lopen Slow en mske hier tegen elkaar te vertellen, want ik zou dat niet weten.

Alleen spijtig dat mske het zich niet kan laten van te proeven! Ze heeft weer haar tong verbrand aan een champignon. Die verdekselse lekkere champignons toch!

Previous

De muur van een windmolen

Next

Beschermd: Damocles heeft een nieuw zwaard

12 Comments

 1. bea

  Niets beter dan zelfgemaakte spaghettisaus. Hier vliegen er nog een hele hoop ajuin, wortels en courgettes bij. Naar het schijnt niet juist om echte bolognaisesaus te maken maar het is verdomd lekker.

 2. Zo maken wij dat ook..alleen dan niet in van die grote hoeveelheden..gewoon per keer..zo’n grote vriezer hebben we niet!
  En wie zijn tong verbrandt, moet door de blaren praten hé hehe!

 3. ms

  Wortels zijn hier wel genoemd maar ze hebben het feest niet gehaald.

  Deze diepvriezer dateert nog van in een tijd dat de kinderen nog thuis waren. De volgende zal kleiner zijn, maar nooit zo klein dat er geen plaats meer zou zijn voor spaghettisaus. We moeten wel eens uitkijken naar beter aangepaste invriesbakjes, want nu zit de saus eigenlijk in de potjes voor soep. En erwten- en dikketenensoep heb ik ook altijd graag wat in voorraad.

  Spaghetti en de gereedgemaakte saus is hier een oplossing voor erg drukke dagen.

 4. Gezond..hier is die oplossing de frituurpan! haha!

 5. ms

  In onze diepvriezer vind je eigenlijk enkel friet om te frituren. En daar moet dan ook nog wel wat anders bij.

  Bij tijd en wijle kopen we wel eens van die lekkere kiekebillen of vis die we dan ook invriezen.

  Echte frituurgerechten? Niet veel.

 6. Hehe..hier bijna standaard wel loempia’s, goulashkroketten, frikandellen en hamburgers..we kunnen eten als het nodig is zeg ik altijd maar!

 7. Mmmmmmmmm … inderdaad, er gaat niets boven zelfgemaakt voedsel.! ‘k Lust dat ook zo graag, die saus met champignons, paprika, tomaten, ik doe er ook nog wat fijngesneden selder bij, (maar dat hoeft niet ! Lékker … Mmmmmmmmmm …

 8. * Woeps… dat berichtje hierboven was sneller weg dan ik had verwacht * ‘k wilde je nog vertellen: eerst BLAZEN als ge die houten lepel uit de verse saus haalt !

 9. Ik doe niet mee,spaghetti en spaghettisaus liggen niet in de bovenste schuif. Als het hier drukke dagen zijn,of de luie niepo hebben bestellen we een pizza of meeneem chinees.Mijn diepvries is niet zo groot, en we wonen in een winkelbuurt, er is hier ook een Q8 met winkel en die is zeven op zeven dagen open voor als het echt nodig is

 10. Tja dan ben ik de enige die twee diepvriezers heeft volgestouwd met eten!!Een gewoonte van in de tijd dat ik ging werken en niet elke dag om boodschappen kon gaan.En de winkels zijn ook niet vlak om de hoek bij ons.En met drie kinderen was een voorraad eten wel aangewezen. Het eten werd ’s avonds uit de diepvries gehaald en ik had het de andere dag maar gewoon klaar te maken.Mijn moeder hielp mee aan het volstouwen met maken van soepen , hutsepot,waterzooi, pureepatatjes,stoofvlees … en ik zorgde voor de spaghettisaus en grote bakblikken lasagne die in porties werden ingevroren,en gehaktschotels met laagjes puree,spinazie en bechamelsaus erbovenop.Brood en stokbroden en koffiekoeken tot charcuterie en kaas toe waren in de diepvries te vinden.Dan nog ene kast vol met bewaarbare etenswaren. Neen ik moest nooit dringend naar winkel omdat er iets tekort was. Een gewoonte maar ferm gemakkelijk.

 11. ms

  Wij gaan ook niet dagelijks, maar één diepvriezer, groot genoeg voor vier, vind ik al meer dan genoeg voor ons twee. Ik wil nu ook geen slaaf worden van mijn eten.

  Nu ja, moest ik kiekebillen en groenten en fruit krijgen zoals jij zou ik misschien ook meer invriezen, maar dat zijn nu eenmaal de voordelen van je vroegere beroep.

  En bovendien zou ik niet graag eten moeten weggooien, zoals je al eens vertelde.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén