Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De muur van een windmolen

Ik dacht dat ik er al over geschreven had. Meer nog, ik was er zeker van dat ik er al over geschreven had. Maar ik vind het nog maar eens niet terug. Soms denk ik dat ik denk dat ik er over geschreven had.

Ik zal het maar eens uit de doeken doen, of dat dat nu voor de tweede keer is of niet, het zij zo.

Een paar jaar terug, en wie weet voor welke rede, kregen wij hier zo ineens een tweejaarlijks blaadje in het Nederlands in de bus. Ongevraagd, maar mske las het zo wel een beetje graag en bovendien zaten er heel wat kortingbonnen bij.

Een dikke zes maanden geleden kwam dat in het Frans en mske pakte de telefoon. Niet dat ze extremist is maar de plotse omschakeling verwonderde haar toch wat. Daar werd ze doorverwezen naar de hoofdzetel in Brussel, die ze belde. De telefonische schakelde haar door en ze kreeg een bezettoon te horen. Ze belde terug en vroeg maar ineens aan de telefonist, deze keer ongetwijfeld mannelijk, om haar maar ineens de naam van de persoon in kwestie te geven. Dat mag niet! Een hele uitleg waarom dat niet mag en op een nogal agressieve toon.

mske dacht: “foert, als het boekske nog eens in het Frans komt stuur ik het gewoon terug”.

Het kwam in het Frans. mske heeft een poging gedaan om het per mail te regelen, om terug een Nederlandse versie te krijgen. Ze kreeg enkele uren later een mail terug.

Geachte mevrouw S,

Hiermee danken wij u voor uw e-mail betreffende ons product. Wij stellen het op prijs dat u contact met ons heeft opgenomen en geven u graag volgende informatie.

Wij werken samen met internationale reclamebureau’s omdat televisiereclames vaak in meerdere landen gebruikt worden. Helaas kunnen wij u om die reden geen informatie geven over voorwerpen die gebruikt worden in onze reclames.

Wij danken u voor uw interesse in onze producten.

Met vriendelijke groeten,

Nu begint mske te peizen dat ze precies geen Nederlands niet meer kent want déze mail in het Nederlands? Daar krijgt ze kop noch staart aan.

Previous

Vijf weken

Next

Mensenmeugd

9 Comments

 1. Haha..dat is nog eens wat je noemt een politiek antwoord..prachtige volzinnen die helemaal niks zeggen! Nog geen hallelluja voor jou nee..ben ook bang dat dat er niet meer van gaat komen ook hè?

 2. Gettie

  Gaat dit over de tv-shopping, waar je van bh via kooppotten en juwelen en kleding en medicijnen ook nog andere rotzooi kan kopen?
  Oh, neen ik ben verkeerd, je krijgt kortingbonnen, dus zal het wel iets anders zijn, domme ik.

 3. ms

  Het is een boekske: “Zin in meer” met een paar artikels er in en een hoop kortingbonnen, dat ik nu ineens in het Frans krijg.

  Terugsturen, zoals ik dacht, gaat niet zonder openmaken. Er staat geen afzender op.

 4. Je krijgt zoveel van die reclames en kortingboekskes tegenwoordig dat ik ze allemaal de vuilnisbak invliegen. Ik steek daar mijn tijd niet in,ook

 5. Je krijgt zoveel van die reclames en kortingboekskes tegenwoordig dat ik ze allemaal in de vuilnisbak gooi, of het nu in het Nederlands of het Frans is. Ik steek daar mijn tijd niet in,ook omdat ik het niet vertrouw.Eenmaal deelgenomen word je overladen met reclames van andere firma’s want ze geven je adres door.

 6. ms

  Ik heb er nochtans al veel profijt uit gehaald en heb nog nooit aan iets moeten deelnemen en ik krijg geen reclame toegestuurd op mijn adres.

 7. Pfffffffff … Dan moet je eens Hier komen kijken. Onze reclame is GELUKKIG nog steeds in het Nederlands,en tegenwoordig hoor je in de meeste zaken hier ook terug Nederlands; Men is blijkbaar op de goede weg …

 8. ms

  Het is geen echte reclame. Het is geadresseerd. En er staan soms wel nuttige tips in. Waarom dat ineens na een jaar of 2-3 ineens in het Frans komt is me echt een raadsel.

 9. Huh ? Ik zou een even gekke mail terugsturen.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén