Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Het raadsel van de oranje kaas

En ineens zette de ober enkele schoteltjes kaas op tafel. Die ene kaas was zo oranje als oranje maar kan zijn maar er zat ook wat groensel in. mske en Peggy vroegen zich af welk soort kaas dat nu toch kon zijn en aangezien het hen niet zo direct inviel zochten ze oplossingen om het te weten te komen.

“Aan de ober vragen” opperde Peggy. Dat was natuurlijk veruit de simpelste oplossing geweest, maar de trouwers, die daar wat verder zaten te feesten, bezorgden hen op voorhand al kiekevel bij het gedacht dat die ober wat zou zeggen en dat zij drie of vier keer zouden moeten zeggen: “hoe zeg je?”

mske zou het opzoeken op internet. Dat deed ze. Maar zelfs daar zit een probleem. mske vindt dan wel oranje kaas maar ze kan die niet aftoetsen op smaak.

Ze denkt echt niet dat die Mimolette de juiste is, die heeft dan wel de juiste kleur maar er zitten geen kruiden in, als dat groensel kruiden waren natuurlijk.

Volgende keer toch maar aan de ober vragen maar dan wel een politiefluitje meenemen of Slow op zijn vingers laten fluiten op het moment suprême zodat alle trouwers en niet trouwers van ’t verschieten efkes hun bebber houden.

Previous

Een klein beetje meer

Next

Een kwestie van thuis te geraken

4 Comments

  1. hahahaha hunnen bebber, wij zeggen bebbel, maar die bebber van jullie vind ik leuker. Oranje Hollandse kaas met kruiden ? ‘k heb geen weet hoe die heet, maar lekker moet hij wel zijn …! Kaas met kruiden ? Njammie …

  2. ms

    Ik weet dus niet of het Hollandse kaas was. Geen idee van waar die is of wat het is.

  3. ik dacht meteen aan mimolette ,maar tja met groensels erin.Ach waarom ook niet ,ze proberen zoveel hedentendage.

  4. Ik ken alleen die Engelse kaas die zo oranje is, Cheddar. Of die er met kruiden is weet ik niet. Maar er worden nog steeds nieuwe kazen bedacht hè..vragen was misschien toch het beste geweest..had de ober op de verpakking kunnen gaan kijken hahahahhaaaa!

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén