Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Een kwestie van thuis te geraken

Je bent ergens en je moet naar huis maar omwille van bepaalde omstandigheden zou je zo laat mogelijk moeten vertrekken. Er zijn meerdere mogelijkheden:

 • Je neemt de voorlaatste trein omdat je nooit de laatste neemt, maar afhankelijk van waar je bent kan het zijn dat je dan al om zes uur de plaats waar je bent moet verlaten. Dat is veel te vroeg.
 • Je neemt een taxi, maar als je echt heel ver moet betaal je je daar blauw aan.
 • Je zoekt je een B&B maar omwille van bepaalde omstandigheden kan je daar niet inchecken.

En dan ineens heb je die locatie die perfect blijkt te zijn want die voorlaatste trein rijdt op een geweldig correct uur. Je zou helemaal geen problemen hebben ware het niet dat het levensgevaarlijk is om putteke nacht met twee koffers de metro te gaan nemen die je moet nemen om op die trein te geraken.

En om het helemaal af te maken zegt Zoneke: “op dat uur kom je daar enkel mensen tegen die je niet wil tegen komen”.

Previous

Het raadsel van de oranje kaas

Next

Het vliegend konijn

10 Comments

 1. Ik weet het zo niet..ik heb eens midden in de nacht op Antwerpen-Centraal gestaan..maar dan ook écht midden in de nacht, wachtend op vriendlief die me zou komen halen omdat ik de laatste trein gemist had..en dat duurde even. Ik was helemaal alleen als vrouw en kwam alleen maar hele vriendelijke mensen tegen..betrouwbare. Ik vond het nogal meevallen! Maar ja..het ene station is het andere ook niet natuurlijk..en het is echt wel uitgestorven en geen politie of spoorwegpersoneel te zien.

 2. ms

  De stations waar we het over hebben zijn geen treinstations.

  Het probleem zit hem in een metrostation en het eindeke dat die metro moet rijden tot aan dat treinstation.

 3. Aha..wel, ja..in metro’s zit vaker wat guurder volk. Maar je bent met twee..waarvan één grote vent..zal toch wel meevallen denk ik hoor.

 4. En volgens mij heeft Zoneke gelijk, ‘k Zou het niet doen in ’t putteke van de nacht , en niemand het aanraden ook ! HEEL Wijs van jullie Zoneke … !

 5. En als zoneke van die goede adviezen kan geven, kan ie dan ook niet aanbieden jullie eventjes te komen halen dan?

 6. ms

  Zoneke zit met kosten aan zijn auto. Ambriage kaputski!

 7. Sloef goede middag…

  de tijd toen we na het uitgaan te poot van Antwerpen naar Borgerhout huiswaarts keerden en er op iedere hoek van de straat gedanst werd, is helaas verleden tijd ! Tevens bedankt voor de wensen aan Pepinette ! Fijne groetjes )pepino

 8. Ik voel mij dag of avond in de metro nooit gerust,

 9. Ik vind een metro zowel overdag of bij nacht niet leuk .Misschien omdat er geen metro is in mijn omgeving en ik die ook niet veel gebruik.

 10. Als ik eens alleen, en dat is occasioneel, met de tram op een laat uur naar huis kom zo zonder H.T.B. dan ben ik toch ook niet op mijn gemak. Alsof sommige mensen je dan anders aankijken dan overdag….; brrr…

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén