Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Kattenkunst

Jan Fabre heeft een kunstwerk gemaakt of maakte een kunstwerk of wat dan ook. Daarvoor had hij een filmcrew ingehuurd die in het stadhuis van Antwerpen met katten ging staan gooien.

Eerst hoorden ze daar de katten krijsen. Toen hoorden wij de gazetten krijsen.

Want iedereen was verontwaardigd, want ze konden er niet mee lachen, dat was dierenmishandeling.

Ook Jan Fabre was verontwaardigd, denk ik, want die kon er niet mee lachen dat ze het over dierenmishandeling hadden. Hij zei dat hij een grote dierenvriend was. Hij zei dat de katten zich geen pijn hadden gedaan. Hij zei ook dat hij, na al die heisa, geïnformeerd had naar het welzijn van de katten en dat die perfect gelukkig waren, achteraf dus.

Ik vraag me af wat er zou gebeuren als we met iemand tegen zijn zin, Jan Fabre incluis, Opsinjoorke gaan spelen? Hij zal zich geen pijn doen. Maar gaat hij daarmee gelukkig zijn?

Awel, wij niet!

Previous

Politiek door de ogen van een kat

Next

Het is van den ond!

6 Comments

 1. Het moet alsmaar gekker en gekker blijkbaar als het over kunst gaat..wat is er mis met een mooi schilderij maken..of een balletvoorstelling voor mijn part? Nee hoor..dierenmishandeling is blijkbaar een nieuwe vorm van kunst. Hier is er zo’n zelfbenoemde kunstenares die haar eigen kat doodde, vilde en er een tasje van maakte..en laatst beplakte ze een hele horde levende slakken met kraaltjes..hoe gek kun je het maken? Dwangbuis erom, opsluiten en de sleutel weggooien wat mij betreft hoor!

 2. Die man wordt hoe langer hoe gekker in zijn “kunst”uitingen.Hij begon met hesp te plakken op zuilen en Gent en nu gooit hij met katten. Ze moesten hem eens de lucht in gooien en laten neerploffen. Dat noem ik allemaal geen kunst meer maar uitingen van een rare hersenkronkel.

 3. bea

  Vent toch! Bij die beelden werd ik misselijk. Als dat in opdracht van Jan Fabre was, hij is niet de enige smrlp. Zij die de opdracht uitvoerden zijn al even gruwelijk!

 4. Gettie

  Ik zal den Jan opgooien, 2 keer mag hij op het kussen botsen, den 3de keer er naast vallen. Dan mogen jullie MIJ bellen en dan zal ik verklaren dat Jan er heel gelukkig uitzag!
  Erg hé Sloef, of je die katten nu kende of niet, ze vielen naast het kussen en ze krijsten niet van geluk hoor.

 5. Toen dit op TV was en de poezen miauwden, keken die van ons verschrikt op en kwamen kijken! Blijkbaar was het gemiauw toch een miauw van onveiligheid voor de katten die er het slachtoffer van waren!

  Kunst, komaan hoe ver moet men gaan.

 6. Van mij mochten ze hem zélf de hoogte in zwieren Boven de trappen ! Volgens mij heeft die man een serieuze kwink kwijt … Bah !

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén