Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Het is van den ond!

Je ligt in je bed en het is zaterdag. Dan mag je in je bed liggen maar dat weet je niet, want je slaapt.

Je hoort de hond, dat beest dat hier dichtbij zit en kan bassen dat gans het dorp uit zijn slaaptoestand schiet.

Je noteert dat het bed leeg is, jijzelf uitgezonderd natuurlijk. Je denkt: “het is zaterdag, ik mag nog in bed liggen” en je trekt met veel moeite een oog half open om te zien dat het nog geen zeven uur is.

Je trekt je winterdekbed, je zomerdekbed, je reservedekbed en je solemio vast over je oor maar je blijft die hond horen. Een aanhoudende blaf.

En dan ineens is dat gedaan en hoor je de hond in de verte blaffen, ook aanhoudend. Je denkt dat die rotlawaaimaker van hier daarop reageerde en je trekt je winterdekbed, je zomerdekbed, je reservedekbed en je solemio nog wat vaster over je oor.

Als je uiteindelijk vindt dat het tijd is om op te staan, realiseer je je ineens dat het geen hond in de verte is, maar dat het die van hier is, die de buur heeft binnengehaald.

Eens beneden blaft dat beest wel verder, maar dan hoor je dat niet meer, want hier beneden zijn de vensters dicht en heb je dubbel glas.

Die hond stoort dus nooit, van mske mag die blaffen en blaffen en nog blaffen zo veel dat die wil.

Maar zó vroeg?

Ik moest dat eens proberen sé.

Previous

Kattenkunst

Next

De logica

3 Comments

  1. Tja..als ie ervan weet, die buur en als je er al wat over gezegd hebt ook, dan vind ik het toch wel wat asociaal om je hond zo vroeg al te laten blaffen..misschien is het overmacht?
    Axel blaft ook als ie alleen zit, maar zó vroeg laat ik ‘m nooit al alleen..maar iets later wel ( als ik naar de tandarts of de kapper moet om 8 uur of zo..da’s wel doordeweeks altijd). M’n buren hebben er geen last van zeggen ze als ik het vraag..en nu hij ouder wordt heb ik het idee dat ie wat minder snel blaft gelukkig..ik zorg natuurlijk sowieso dat ie nooit té lang alleen zit!

  2. Niet stoeffen sloef,een kat kan niet blaffen.

  3. hihihi, sorry dat ik effe moet glimlachen, maar terwijl ik die logjes las over den (h)ond, moest ik meteen aan een wet denken, die hier nog steeds beschreven staat, nl: Honden mogen hier niet blaffen voor 8 uur !
    WAF WAF !!!!

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén