Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Het stokje vraagt : “wat is je favoriete woord?”

mizzD kan goed stokwisselen. Zo lap! Recht in ons pollen!

Aangezien ik het hier in het begin van dit jaar, zo zonder stokje, al eens over woorden in het algemeen had en daarin ook vertelde over het woord heerlijk, ga ik dat natuurlijk niet herhalen. Maar het is en blijft een heerlijk woord. Een kleine omschrijving aan de hand van enkele voorbeelden?

Heerlijk is:

 • de armen van je lief rond je als je lacht, maar ook als je droevig bent,
 • het lachen en giechelen van twee kleine meisjes,
 • lopen door het jonge gras, door ’t warme zand, door de afgevallen bladeren en door de knerpende sneeuw,
 • de wind door je haar, de zon op je huid, de malse regen op je gezicht en de koele sneeuwvlokjes als je warm ingeduffeld bent,
 • ’s morgens opstaan, de koffie geurt en het ontbijt staat klaar,
 • de zon in een Lindemans kriek en het goud in een donkere Grimbergen,

Hopelijk wordt er nu niet verwacht dat ik alles ga opnoemen wat ik heerlijk vind, want dan blijf ik bezig maar ik denk dat het zo wel duidelijk is.

Een stokje doorgeven is niet makkelijk, maar ik ben er uit geraakt. Ik ga het zelfs tweemaal doen:

 • aan Olive,  die al sedert het begin dit blog heeft gevolgd en ik het hare,
 • aan oma-moetje, omwille van de Memorielaan.

Previous

De zucht van verlichting

Next

Fragmenten

9 Comments

 1. Heerlijk..jawel, een heerlijk woord! Ook eentje die gemoedstoestanden aangeeft..net als mijn ‘gezellig’..denk dat dat de beste woorden zijn! Oooh en laat ik nu toch onder dat postje van januari lezen dat Magda dat zo’n erg woord vindt…ik hoop dat mijn stokpostje dat negatieve gevoel toch wel een beetje heeft weggehaald hoor hahahahahahaa!

 2. Voilà sè, stokje opgevangen. Mijn woord komt er aan, of is er zelfs al … ;°)

 3. en “heerlijk” vind ik ook een heerlijk woord, “gezellig” vind ik nogal Hollands maar toch gezellig, en met het “reizen”woord van Fibromindy kan ik mij volledig, compleet, 100% vereenzelvigen alhoewel dat toch nooit mijn favoriete woord zou worden. Wait and see !

 4. heerlijk heerlijk

  en zo leuk dat het stokje verderglijdt

 5. Ja heerlijk is een héérlijk woord waarmee je zoveel kunt zeggen zonder veel woorden te gebruiken.
  Aan Mizzy wil ik zeggen dat ik aan het woord “gezellig” op zich niets tegen heb. Maar als ik bij de Hollandse familie ben en ik krijg dat woord op één namiddag 100keer te pas en ten onpas te horen dan krijg ik de kriebels.Bijgevolg associeer ik dit woord aan een namiddag kriebels krijgen als ik daar op bezoek ben.

 6. *olive denkt na*

 7. Heerlijk te lezen hè haha, hoewel ik geen stokjesmens ben haha

 8. Het beste stokje in jaren! Overal zulke ‘heerlijke’ woorden ontdekken en beseffen dat we soms meer gemeen hebben dan we op het eerste zicht wel denken. Mijn favoriete woord is voor morgen want ondertussen kreeg ook ik het toegeworpen.

 9. het heeft ffkes geduurd maar olive is er uit

  http://olive.skynetblogs.be/

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén