Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Een goede start in het leven

Het is vele jaren geleden, mske was welpenleidster en toen stond ze verbaasd dat iemand met zo een achternaam zijn kind Peter had genoemd. Later waren er mensen die smalend zeiden dat dat allemaal maar een fabelke was en dat het niet bestond. Ze denken maar.

Toen leerden ze het koppel kennen. Hij had de achternaam zoals de brouwerij toen heette die nu de grootste genoemd wordt. Hij wou zijn dochter Stella noemen. mske stond verbaasd dat iemand er nog maar aan dacht van zijn dochter met die combinatie door het leven te laten gaan.

mske vergat het allemaal tot Slow haar vorige week vertelde dat de familie Pot geen toelating had gekregen om hun dochtertje Bloem te noemen.

Nu vindt mske het normaal dat mensen vrij de namen van hun kinderen moeten kunnen kiezen, maar anderzijds vindt mske het ook normaal dat kinderen tegen de grappen van hun ouders beschermd worden, want tenslotte zijn het de ouders niet die er later de gevolgen van dragen.

Previous

Witte sokken

Next

Werkstuk over …

5 Comments

  1. Helemaal mee eens..het lijkt me verschrikkelijk. Nu ben ikzelf naar een liedje genoemd en elke bruiloft of ander feest kwam ( gelukkig is het tegenwoordig een stúk minder, maar de eerste 30 jaar van m’n leven dus wel) dat lied voorbij..niet leuk voor een verlegen persoon als ik om dan door de hele zaal toegezongen te worden hoor. En dat is nog peanuts vergeleken met door het leven te moeten gaan als Bloem Pot..hoe verzinnen ze het! Ouders snappen toch zeker zelf ook wel hoe rot dat zal zijn..die moeten hun kinderen juist beschermen tegen dit soort ongein. Zoals een peutermoeder ooit van een kindje in m’n groep..het ventje heette Davey Coolen..zijn ouders hadden even de naam Roy overwogen, maar hadden zich toen gerealiseerd dat dat dan wel veel op ‘rooiekolen’ zou gaan lijken..en dan doe je dat toch niet?

  2. Ja sommige mensen denken niet na als ze hun kind een naam geven. Ik ken een Pommelientje en het meisje is uitgegroeid tot een stevige Pomme! En dan moet je daar Pommelientje tegen zeggen!! En die jongen die Rennie noemde en door al de schoolkinderen uitgelachen werd als renniepilletje.Hij heeft zijn naam laten veranderen in Dirk. Gelukkig kan de gemeente ambtenaar tussenkomen.

  3. en als je er eentje trouwt waardoor je voornaam in combinatie met de nieuwe achternaam een vreemde samenstelling wordt kun je maar beter je meisjesnaam behouden

  4. die met zijn drie zonen, Frank,Marc,en euro

  5. Net op de tv..de één of andere leukerd die Blaauw heet van achteren en zijn zoon Seth noemde..nog niet zo erg, maar hij kreeg er nog twee namen bij: Pijke en Anne..en zo gaat die jongen dus de rest van zijn leven op elk formulier ‘SPA Blaauw’ in moeten gaan vullen..dat verzin je toch niet!

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén