Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Slow, mske en de Bossche bollen

R. vermeldde dat ze zulke lekkere Bossche bollen hadden in de cafetaria, maar zulke lekkere … Hij adviseerde mske om die ook eens te gaan proeven.

Dat deden ze. Tijdens de pauze stapten Slow en mske de cafetaria binnen en bestelden elk een Bossche bol.

Groot dat die dingen waren! Daar kon je niet zomaar in bijten zonder een chocoladen snor tot achter je oren te krijgen.

mske stak haar vork er in sneed met de zijkant ervan een stukje van de bol. Mmmmmm!

Maar wat zat Slow nu toch te knoeien? Hij wriemelde en wrong met zijn vork en de ingewanden van de bol kwamen er al uit. mske keek beteuterd. Slow foeterde wat, vroeg aan mske: “hoe doe jij dat?” en hij trachtte zo in de bol te bijten.

Zijn geworstel met het gebak begon al op mskes lachspieren te werken. Maar mede door dat geworstel, owee, schoof zijn bril van zijn neus … recht in de crème fraîche.

mske keek ongelovig. “Maar wat doe jij nu toch allemaal?” vroeg ze.

Maar Slow had blijkbaar het licht gezien. Hij zei: “geef me je vork eens” en hij nam die met twee handen vast. Hij probeerde die te buigen. Dat lukte niet. “Aha!” zei hij. Hij zijn vork en boog die in allerlei bochten.

Dat was gewoon een slappe vork. mske kwam niet meer bij.

“Waren ze lekker?” vroeg R. na de pauze. mske antwoordde bevestigend. Slow? Die zei: “ja hoor! Alleen heb ik nog altijd crème fraîche achter mijn oren”.

Previous

Beschermd: De vierde keer

Next

Herinneringen

16 Comments

 1. Hahahahaaaa…ja ja..je moet er wat voor over hebben om zo’n heerlijke bol te kunnen eten hè..zélfs worstelen met een slappe vork hahahaaa maar dan héb je ook wat! Sommig gebak kun je gewoon het beste met de hand eten hehe..rondom met je vork perforeren en dan met je vingers de bovenste laag eraf trekken en opeten, dan lekker de slagroom voor een groot gedeelte uitlepelen ( maar dan met je vork hehe) en daarna uit de hand de bodem. Da’s mijn methode van bossche bol- of moorkop-consumptie..met moorkoppen is het probleem iets kleiner ( daar breekt het chocoladeglazuur niet af zoals de gesmolten chocolade op een bossche bol hehe), maar het blijft toch tobben hahahahaa!

 2. ms

  Dit is de wijze waarop R. het had aangeraden. Het lukte dus best … met een harde vork.

  Hij wist wel te vertellen dat ik nu geen moorkoppen meer moest gaan proeven, dat die zouden tegenvallen na zo een lekkere Bossche bol.

 3. Sowieso in grootte!

 4. ms

  Volgens hem zat het in het verschil van chocolade. Bij de moorkop is de chocolade hard en bij de Bossche bol blijft hij lichtjes zacht.

  En ook de vulling zou minder zijn bij een moorkop. En als ik het opzoek op Wikipedia blijkt het inderdaad over twee verschillende soorten gebak te gaan.

  Experten ter zake! Aan u het woord!

 5. Neeee…op een moorkop zit chocoladeglazúúr..geen echte gesmolten chocolade als op een Bossche bol hoor. Maar op een moorkop zit er dan ook nog een toef slagroom bovenóp..náást de slagroom aan de binnenkant van de soes.
  Ik kocht trouwens eens moorkoppen in de tijd van een EK voetbal en toen bleek bij thuiskomst dat het glazuur oranje was…erger was het dat het ook niet naar chocolade smaakte..dan is het dus echt geen moorkop voor mij hoor!

 6. ms

  Eigenlijk moet ik dus wel een moorkop proberen.

  Klaar en duidelijk!

 7. Eigenlijk wel ja!
  Ik krijg trouwens bij die link naar Wikipedia de melding dat er nog geen ‘moorkop-pagina’ bestaat..maar die is er dus wel..net zoals van de Bossche bol.

 8. ms

  Hoe bizar! Ik had die pagina en die heb ik dus met knip- en plakwerk hierboven vermeld.

  Deze link dus.
   
  pske: foutje in de eerste link gevonden! Er ontbrak een apostrofke!

 9. hahahaha … ! Kan geloven dat je na zo’n gevecht, tussen – een – slappe -vork – en – een – ‘sjekladebol ‘, niet bij kwam van ’t lachen ! ! Ik lag al lang onder tafel … !

 10. Gettie

  Volgens de uitleg van mizzD over het eten van de bol (moors of Bossch) moet je beschikken over een universitair diploma in “eten” haha.

 11. bea

  Volgens ik hier lees is die bol een bijzonder lekker iets…en dan maken ze dat zo moeilijk om het te kunnen opeten

 12. Sloef goede avond…

  gewoon aanvallen en zien dat ge wint ! Fijne groetjes )pepino

 13. @ Gettie..
  Je kunt ook pepino’s taktiek proberen hehe!

 14. waren het de echte van jan de groot? dat zijn echt de allerlekkerste! gewoon met je handen eten

 15. ms

  Neen, het was niet in ’s Hertogenbosch zelf en volgens die site levert die niet buiten de stad.

  Er waren wel mensen uit de streek die zegden dat we voor de lekkerste wel degelijk daarheen moesten.

  Ik zie me daar nog niet zomaar in bijten hoor!

 16. klopt, inderdaad niet buiten den bosch te verkrijgen.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén