Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Niet van wacht en ook niet van dienst

Het gebeurde vorige zondag, zondag 18 november. Slow had sedert zaterdagavond last gehad van iets waartegen een simpel pilletje had geholpen, maar aangezien ze hier nooit last hebben van dergelijk probleem waren die pilletjes niet in huis.

Zondagmorgen contacteert Slow de wachtdienst van de apothekers. Er is geen apotheker van wacht, of van dienst, in Landen. De dichtstbijzijnde is in Gingelom.

Om dat te weten te komen moet hij een nietszeggend nummer bellen, apothekers van wacht staan zelfs niet meer gewoon in de Weekspiegel vermeld.

Dus belt Slow maar naar de wachtdienst van de gemeente waar ze naartoe gaan, dat nietszeggend nummer stuurt hem door naar hetzelfde nietszeggend nummer van hier waar hij uiteindelijk een adres van een apotheker te horen krijgt. Weer binnen rijafstand, niet binnen fiets- noch loopafstand. Je moet maar eens oud zijn in deze dagen.

Dat is nu eigenlijk al de tweede keer, want indertijd toen mske met haar tandprobleem en haar voorschrift voor antibiotica thuis kwam was die apotheker ook op 11 km van hier. En dat per fiets?

Slow heeft het toen opgelost met toch maar de dichtstbijzijnde apotheker op te bellen, de zaak uit te leggen en het was gepiept.

Maar dat kan je niet voor een lastig probleem waartegen een simpel pilletje zou helpen.

Previous

Vlaams in de oren van Nederlanders

Next

Heel veel tinten grijs

3 Comments

 1. Dat is hier dan toch echt wel beter geregeld..en soms brengen ze de spullen nog bij je thuis ook, zéker als je geen vervoer hebt en het is ver weg.
  Maar ja..wij betalen ons dan ook blauw aan zorgverzekeringskosten..mag wel wat tegenover staan hehe.
  Die simpele pilletjes zijn hier allemaal vrij verkrijgbaar trouwens..heb je geen apotheek voor nodig, gewoon naar een Kruidvat of DA of Trekpleister..maar die zijn ook niet op zondag open. Er worden echter tegenwoordig zogenoemde zelfhulpmiddelen ook gewoon bij de supermarkten verkocht, dus voor simpele pilletjes kun je ook naar Plus, Jumbo, C1000 en nog veel meer..en dié zijn vaak wél op zondag open.

 2. bea

  Apotheken van wacht zouden dat moeten voorzien: thuislevering voor mensen die echt te ver weg wonen en geen vervoer hebben.

 3. Sloef goede avond…

  hier bij ons hebt ge nog keuze, maar het vermelden van de dienstkloppendepillendraaiers is al geruime verleden tijd en zelfs de dokters van wacht die thuis komen, zijn met twee ! Leuke tijden toch en hopelijk heeft Slow dat pilleke nu in voorraad ! Fijne groetjes )pepino

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén