Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Vlaams in de oren van Nederlanders

Ooit zei een Nederlandse vriend dat hij het Belgische Nederlands een gezellige taal vond.

Nu zei een onbekende vrouw van niet zover over de grens: “ach, wat heeft u een schattig accent”.

Later en een heel stuk verder naar het noorden bekeek een man Slow en mske en zei: “jullie spreken mooi Nederlands”. Hij vond het Nederlands Nederlands te veel verengelst.

Waarom we dat nu vertellen? Voor al die Vlamingen die denken dat het elders altijd beter is.

Previous

Metro in treinen

Next

Niet van wacht en ook niet van dienst

5 Comments

 1. Het is goed om trots zijn op je eigen landje ja, vind ik wel..dat dat mag, dat zijn de Belgen veel te weinig heb ik het gevoel.
  Ik snap alleen die opmerking van dat ‘verengelst’ niet..ik vind dat er in het Vlaams méér Engelse woorden zitten dan in het Nederlands..zelfs jullie cultúúr is behoorlijk ‘Engels’..met die feest- en herdenkingsdagen die jullie vieren, zoals kerstavond en die wapenstilstand op 11 november..en dan nog die aandacht voor het Ierse St.Patricksday..allemaal dingen die wij hier niet doen. Het is duidelijk dat jullie dichterbij Engeland liggen hehe. Bij ons zitten er dan nog heel veel Franse woorden in de taal die jullie absoluut niet (willen? hehe) gebruiken..maar ik vind die woorden best wel mooi. Zo heeft elke taal en land wel mooie en minder mooie dingen, maar over het algemeen mogen we best trots zijn op onze landjes..vind ik nog steeds hehe.

 2. hihihi, ik dacht dat er: ” dat m’n neus van vore staat en niet opzeeeej ..; ” op zou gaan volgen , maar ik ben mis ! En neen hoor, met ons Belgische taaltje is niets mis … !

  Zwaai zwaaaaaaaaaai …

 3. Sloef goede avond…

  dan moeten die daar maar gaan wonen ! Fijne groetjes )pepino

 4. bea

  Ik hou ook wel van bepaalde taalaccenten maar dat het elders beter is…toch niet omwille van de spraak

 5. Dat prentje erbij is echt “goddelijk”!*grinnik*

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén