Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De lijn der verwachting

Slow en mske stapten van de trein. Ze hadden vier minuten voor de lijnbus die hen naar het dorpke achter de berg zou brengen, waar hun fietsen hen opwachtten.

Wie stond daar te staan op dat perronneke verder? De belbus natuurlijk! Slow en mske keurden hem geen blik waardig. Hij vertrok.

De lijnbus? Die vertrok te laat. De chauffeur had nog even een oproep van de baas. Hij grinnikte toen hij zich excuseerde en zei: “het is de grote baas” al liet de manier waarop hij lachte vermoeden dat het om zijn vrouw, lief of vriendin ging.

Wat later stond hij stil. De auto voor de bus wou geen cm meer bewegen want die wou achteruit de parkeerplaats nemen waar de bus nu net vóór stond.

De chauffeur ging een klapke doen met de bestuurder, kwam terug in de bus en zei tegen een micro: “ja, sorry zé, een automobilistje dat moeilijk deed”.

De fietsen stonden nog altijd op de juiste plaats, al waren die goed nat. Maar dat waren Slow en mske ook toen ze thuis kwamen.

Previous

De eindbeslissing

Next

De zaak van lange asem

6 Comments

 1. Je zou haast hebben..! fijn hè, dat openbaar vervoer?

 2. Sloef goede avond…

  ik denk dat die chauffeur bij dde partij zit waarbij een ander het altijd gedaan heeft, maar zelf
  naast de lijn blijft staan en als ge het goed kunt uitleggen , trappen er altijd in ! In ieder geval…toch tevreden dat thuis alles in orde was ! Fijne groetjes )pepino

 3. ms

  Dat is minder erg hé, als je er rekening mee houdt en geen aansluiting meer hebt als enkel maar met je eigen fiets.

  En als we ooit te maken krijgen met een trein die te laat in Landen arriveert zullen we blij zijn als die lijnbus lichtjes vertraging heeft. Daar zit bij bepaalde treinen maar 4 minuten tussen.

 4. Ah..maar het is áltijd zo, dat de bus (of trein) die je maar nét zou kunnen halen precies op tijd is ( waardoor je hem dan juist mist)..en de volgende heeft áltijd 10 minuten vertraging..minstens!

 5. ms

  Dàt ligt natuurlijk ook altijd in de lijn der verwachting, maar daar hebben we wel al enkele keren geluk mee gehad.

 6. Hehe..het is waarschijnlijk dat wanneer je méér gebruik maakt van openbaar vervoer..je méér geluk ook zult hebben met het halen van de juiste bus/trein!

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén