Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De duistere drank

De fles is leeg. Dat was een fles met het speciaal drankske dat door nonkel Door gebrouwen wordt en het is onder andere goed voor verkoudheden.

Slow en mske hadden die fles gekregen toen ze de dag voor kerst bij Nonkel Door binnen stapten. “Wil je er ene uit het bos?” had hij gevraagd en dat hadden ze gedaan en wel twee ook. Dus gaf hij maar een fles mee voor thuis.

Sindsdien dronken ze alle avonden een glaasje tot de fles leeg was, want het is natuurlijk niet alleen maar goed voor verkoudheden, het is nog lekker op de koop toe.

Nu wil mske die zelf ook maken, want inderdaad, het verzacht een krassende keel.

Nonkel Door vertelt zijn recept niet. mske heeft haar oren gespitst en ze gaat dat eens zelf proberen. En wat ze niet weet zal ze wel met enige logica weten op te lossen.

Previous

Over wat? Toch niet over strijken?

Next

De geruststelling

11 Comments

 1. Haha..goede medicijn hè! Succes met de zelfbrouw..er zit echt wel iets van een heks in jou volgens mij hoor hehe!

 2. Als het uit het bos komt zal het wel van dennenappels komen denk ik.De familie in Luxenmurg trekt eerst siroop van denappels en met een geheim recept maken ze dan een drankje klaar waarmee je hoest seffens verdwenen is. Jammer dat het recept geheim is en om over en weer te rijden voor een flesje …tja dat doe je ook niet maandelijks.

 3. Sloef goede middag…

  met alledagen een borrel geraakt de fles ook leeg !
  En is er al een vrijwilliger aangeduid om uw brouwsel te proeven ? Fijne groetjes )pepino

 4. speranza

  Recept?
  Op vakantie in de bergen leerde ik eens:in een af te sluiten bokaal gooi je jonge scheuten van dennen en overdek ze met suiker.In de zon laten staan (een aantal weken). Het geheel wordt stilaan een dennensiroop. Daarna filteren. Meer weet ik niet. Nonkel Door heeft er waarschijnlijk nog jenever of rhum bijgevoegd ter bewaring en geestelijke vreugde!

 5. Jammer dat nonkei Door het recept geheim wil houden,
  want het is goed voor verkoudheden. mske flikt het wel

 6. Speranza, ik denk dat het ook zoiets is bij de Luxemburgse familie. Het was nogal aa de sterke kant,maar het hielp en dat was het voornaamste

 7. ms

  @ Speranza: die manier ken ik ook, maar dat is niet die van nonkel Door, want bij dat recept, dat je vermeldt, moet wat anders bij dan jenever of rum.

  @ Magda: er kan inderdaad ook siroop van gemaakt worden maar zover zijn we nog niet. Eerst zien dat we wat we kennen kunnen namaken.

  @ Liliwens: de eerste keer probeer ik gewoon verschillende mogelijkheden uit, noteer dat op de fles en zie wat het beste resultaat geeft.

  Als we er maar niet tureluut van worden … van al dat proeven!

 8. Beter zat dan zot

 9. ms

  Ik weet het nog zo niet. Zot zijn doet geen zeer maar van zat zijn kunt ge koppijn krijgen.

 10. Vlierbessensiroop?

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén