Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Een kwestie van jaren ervaring

Na Slow’s bizarre kennigsgeving dat hij ook wel wil kunnen strijken, kreeg mske gisteren de verrassing van haar leven onder de vorm van een mail met als titel: Zou dat niets voor mij zijn?

Nu niet dat Slow niet tegen mske spreekt hoor en haar altijd mails stuurt als hij wat te zeggen heeft, dat doet hij alleen als ze nog slaapt.

Het was mske inderdaad al opgevallen dat hij, zowel bij het strijken als bij het opvouwen van gewassen hemden en t-shirts, over haar schouder mee kwam kijken en goedkeurend mompelend liet verstaan dat hij dat ook wel zou willen kunnen.

Vandaag zocht hij dus efkes op hoe hij zijn eigen vouwbord zou kunnen maken of beter gezegd, hij keek naar mske en zei: “je weet wat doen”.

In karton! Waar haalt hij het! Dat is nooit een lang leven beschoren … Slow kennende.

Dus heeft mske nog maar eens verder gekeken en vond een vouwbord in hout. Dat is toch al wat steviger, al vond ze ook dat je op de Oosterse wijze ook helemaal geen hulpmiddelen nodig hebt.

Maar toch bedenkt mske dat ze liever stapels en stapels en stapels van deze zou opplooien.

Ondertussen kan Slow met zijn houten vouwbord dan al wat oefenen zodat hij zich snel expert shirtopvouwer kan noemen.

Previous

Prentjes pakken

Next

Niets is te gek om te pikken

7 Comments

 1. Niet zo’n slecht plan hoor..zo’n vouwbord. Ikzelf vouw m’n shirts altijd anders trouwens, zonder bord en ook op een andere manier, maar als je het vriendlief ziet doen..!!!

 2. ms

  Ik doe dat ook op grootmoeders’ wijze. Gewoon dus, zonder hulpmiddelen. Vandaar dan ook de titel. Maar inderdaad, als Slow er aan begint is het ook !

 3. Als je vriendlief een trui aan ziet trekken lig je pas echt dubbel..als een klein jochie..eerst z’n hoofd ( maar niét meteen door het nekgat) en dan pas zijn armen..en halverwege lijkt ie dan altijd de weg kwijt te zijn hahahaha..die mannen toch!

 4. ms

  En hoe ze die uit trekken? Slow heft die gewoon bij de schouders omhoog tot die boven zijn hoofd zit.

  En er zijn er die dat met een greep van achter op hun rug doen en zo trekken. Ook net om te bewijzen dat wat gemakkelijk gaat ook moeilijk kan.

 5. Jaaa..van achter z’n nek hahahaha zelfs als het een vest is en hij heeft de rits of knopen al los!! hahahahaaa! ongelofelijk eigenlijk hé haha!

 6. Ik vouw alles wel netjes op, maar het stapeltje is nooit op de millimeter( en meer) gelijk. Tja als je zo’n stapel polo’s bezit mag er wel een professionele opvouwer aan te pas komen!!
  En dan dat aan en uittrekken…ik heb al dikwijls dubbel gelegen van het lachen als ik zie hoe de kleinzoons hun puls en onderlijfjes aan en uit trekken. De jongste heeft al meer dan één keer hulp moeten inroepen omdat hij “vernesteld” zat.

 7. Sloef goede avond…

  geef een seintje wanneer ge met uw systeem moe zijt, dan kom ik ook vouwen ! Fijne groetjes )pepino

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén