Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Opsporing verzocht

Het bestond ooit lang geleden toen mske nog een klein mske was. Toen hadden ze dat. Nu zouden ze het een gadget noemen. In die tijd waren dat: “de mannekes”.

De mannekes zagen er ongeveer zo uit:

Je zette ze met hun beide voetjes op de tafel, hing het gewichtje over de rand en je gaf een licht duwtje in de zij van één van de ventjes.

Door de beweging ging het loskomende voetje naar voor en door de terugkerende beweging zetten de ventjes hun gewicht op het neergekomen voetje, waarbij het andere, loskomende, voetje naar voor ging.

Zo voort getrokken door het gewichtje wandelden ze naar de rand van de tafel.

mske weet niet of ze er af vielen of bleven staan, al denkt ze het eerste.

Pin je nu niet vast op die twee mannekes want er was een versie van Donald Duck met een kruiwagentje ook maar dat kan mske niet tekenen

Weet iemand waar we het over hebben? Laat het dan weten. mske zou graag weten hoe die gadget heette.

Gewoon omdat ze sedert enkele maanden een life-versie van die ventjes heeft leren kennen en aan Slow wou uitleggen aan wie, in dit geval, aan wat, die personages haar deden denken.

Met dank bij voorbaat.

Previous

Zwart op zwart

Next

Alle sjaans is er de livechat

5 Comments

  1. Ik ken dat wel..wij hadden thuis een paardje zo..maar hoe het heette?? geen flauw idee..hád het wel een naam?

  2. En oh ja..volgens mij bleef ie wél staan op de rand van de tafel hoor!

  3. Ik ken het principe wel en indertijd verkochten ze zoiets gelijkaardigs in Dille & Kamille! Wie weet hebben ze dit gadget daar nog .Een naam? Dat ik het niet weet.

  4. Sloef goede middag…

    wordt nog altijd verkocht hoor ! Fijne groetjes )pepino

  5. Heb nog even gezocht want ik wist bijna zeker dat ik zo nog een olifantje had ook..maar ik vond alleen het gewichtje ervan in de speelgoedton..de rest zal wel in het spel gesneuveld zijn hehe.
    Denk dat pepino gelijk heeft..dat het nog wel verkocht wordt. Samen de eerstevolgende keer een grote speelgoedzaak in dan hè hehe.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén