Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Het bestek

Je moet altijd goed uitkijken als je iets koopt. Dat is een feit. Meer nog, je moet altijd twee keer goed uitkijken als je iets koopt.

Want ja, het kan zo zijn dat ze hier ten huize tot de conclusie kwamen dat één kampeer- of reisbestek, of hoe je het ook wil noemen, toch te weinig is voor twee personen.

Dus stapten Slow en mske enkele weken terug bij AS Adventure binnen. Daar waren er natuurlijk geen van die metalen die een beetje legerachtig aandoen, maar wel met een wit of blauw kunststof handvat. Ze vonden de blauwe het mooist en besloten maar dat ze dat legerachtige op pensioen gingen sturen en er gewoon twee mee zouden nemen.

Slow merkte wat op. “Kijk” zei hij “er zijn er van 6.99 € en er zijn er van 7.99 €”. “Je moet altijd goed kijken” grinnikte hij met de twee setjes in zijn hand.

Ze rekenden af en thuis wilde mske de twee bestekken maar opbergen waar ze moesten opgeborgen zijn toen ze tot de bevinding kwam dat in dat ene setje geen mes zat, maar wel twee frinketten.

mske dacht: “je moet altijd goed kijken! Is het niet naar het ene, dan is het wel naar het andere”.

Ze konden dat natuurlijk niet onmiddellijk gaan omwisselen en Slow belde even om te kijken of dat een probleem vormde. Dat deed het niet. Binnen de maand omruilen was voldoende.

Dat hebben ze gisteren gedaan. Ze hebben een mes gekregen uit een ander setje dat verkeerd ineen stak.

Wa zegde? Wat dat frinketten zijn? Dat hier boven, dat is een frinket.

Previous

Niet in ’t Frans, niet in ’t Duits. In ’t Nederlands!

Next

Zoals kat en hond

6 Comments

  1. Nee hoor..da’s gewoon een vork!

  2. in het plaatselijk dialect zeggen wij ” ne foersjet”.

  3. ms

    Mja, foersjet komt van het Franse fourchette, maar vanwaar dat frinket komt, vind ik niet.

  4. Je fantasie?

  5. Frinket komt dus ook van fourchette..simpel. Kwestie van één keer een vent met een spraakgebrek en huppeteee…wéér een ander dialectwoord. hahahaha!

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén