Enkele weken terug, kwam Slow de trap af en zei dat hij een stervende wesp had gezien op de overloop. Hij had haar uit haar lijden verlost.

mske dacht dat het beest misschien uitgekomen was door de vroege warmte en dan door de plotse terugkeer van de winter het leven liet. Ze weet helemaal niet hoe wespen overwinteren, maar in elk geval zie je ze niet als ’t koud is.

Gisteren, iets na de middag, wil mske naar boven en ziet een wespenkadaver op de vloer voor de trap. Even dacht ze dat hij … maar neen, ze wist dat het dezelfde wesp niet kon zijn.

Om drie uur ligt er een dode wesp op de zevende of achtste trede.

Nu begint ze zich toch licht ongerust te maken, want zelfs als die beesten bevangen worden van de kou, waar ze zich niet meer aan verwachten, waarom komen ze dan sterven op en aan onze trap? Zitten ze binnen?

Feit is dat mske gisteren naar boven ging en het plafond afspeurde, waar natuurlijk niets te zien was. Ze had een visioen van een zwerm dode wespen die op haar hoofd viel. Al is dat -maar dat is mijn gedacht- nog altijd beter dan een zwerm levende wespen.