Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Ze hebben het licht gezien

Iets dat elders al ingeburgerd is, gaan ze hier ook eens proberen. Ze gaan namelijk enkele bussen uitrusten met schermen die de haltes aankondigen.

Het zal gaan tijd worden. Maar ja, beter laat dan nooit.

Uiteindelijk vinden we beter onze weg in Nederland dan hier, waar we het zo met momenten nog aan de chauffeur moeten vragen, die het dan ook niet weet omdat de chauffeurs geen vaste trajecten meer hebben.

Previous

Gestreept

Next

A really quality post

11 Comments

 1. Is bij ons ook nog niet eens zo heel erg lang volgens mij.. of nee.. wacht, dat kan ik niet zeggen.. ik heb nog niet zo heel erg lang zo’n OV-kaart.. daarvóór zat ik nooit in een bus of tram, dus wie weet hoe lang dat hier al is?!

 2. ms

  De nieuwe treinen zijn wel uitgerust met een scherm. Op de oude wordt het omgeroepen. Op de bussen niet.

  Zo een scherm hoeft daarom niet zo een volledig scherm te zijn, zoals op de foto hierboven, maar soms is het een LED-verlichting met enkel de naam van de volgende halte. Dat hebben de trams bij ons al heel lang. De bussen niet.

  Met de bus rijden is dus altijd een beetje gokken waar je er af moet als je het traject niet kent.

 3. Dat het licht nu maar lang mag blijven branden !

 4. Ah.. maar bij ons in de treinen hangen dan weer geen schermen zoals bij jullie (op de nieuwe sprinters na dan)..daar wordt nog ouderwets in omgeroepen.

 5. ms

  Het ellendige is dat bij het omroepen, al diegenen die het traject kennen, hun mond niet houden.

  Ook niet als de conducteur begint te vertellen over technische problemen en daarna moeten ze hen persoonlijk komen zeggen dat ze van de trein moeten.

 6. Ja..dat is een probleem. Ook met die omroepers in de stations.. die beginnen altijd net hun verhaal af te steken als er een goederentrein door het station dendert.. versta ik nooit ook maar één woord van!

 7. ms

  Mja, ik denk ook dat ze bang zijn dat iemand hen zou horen.

 8. ik was onlangs in Londen en daar hebben alle bussen devolgende halte in een lichtbakje en kun je ook de haltes zien op een strook op de buswand.Super gemakkelijk!

 9. @mizzD: ook al een tijd niet met de trein geweest? in bijna elke trein hangen schermen met de route ne de aankomstijden… eventueel met een rood streepje eronder als de trein te laat is. tegen de tijd dat je bij een groot overstapstation bent, bijvoorbeeld utrecht, kun je daarop ook zien op welk perron en hoe laat je een aansluting kunt halen.
  bij mij in nijmegen hebben alle bussen een scherm met haltes, aankomsttijden en overstapmogelijkheden voor bus én trein.

 10. In Antwerpen is het al op sommige lijnen, erg handig want de vertraging is ook aangegeven

 11. @ olive..
  Euhmm.. vorige week zaterdag nog naar België.. maar ik reis niet echt vaak met de trein nee. Ik zag in de sneltreinen die ík had echt geen schermen trouwens.. zeker overheen gekeken dan? Ik weet alleen van die schermen in de sprinters.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén