Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Zot geld

Om gemakkelijkheidsredenen hebben Slow en mske dezelfde gsm, een Nokia 3410.  Waarschijnlijk zijn er die vinden dat die nog uit de oertijd stammen, volgens gsm normen zal dat zo wel zijn, maar voor Slow en mske moeten die alleen maar dienen om eens te telefoneren en eens te sms’en. En vergeet bovendien niet dat wij hier met die beperkte dekking zitten, waardoor telefoneren moeilijk gaat -soms moeten ze op de palier gaan staan- en sms’en doet mske met haar arm omhoog, Slow smst niet -of zo goed als niet- hij vindt dat prutswerk.

De laatste tijd echter begonnen die twee gsm’s toch tekenen van ouderdom te vertonen, die van Slow al wat erger  dan die van mske al is die dan een paar jaar jonger.   Die van mske is al van mei 2003.  En hij hangt elke nacht aan zijn infuus. Maar hier vonden ze dat, gezien dat voornoemd gebrek aan dekking nog altijd niet dramatisch.

Maar nu was het er over! De dag dat mske alleen naar Amke en Ella ging, net op die dag ging die batterij idioot gaan doen.  Ze gaf aan niet voldoende opgeladen te zijn. Dat is precies wat die van Slow’s gsm constant zit te zeggen. De volgende dag was er weer geen vuiltje aan de lucht.  Tot Slow en mske dinsdag in Leuven waren, daar belde mske vanuit een winkel naar Bollie en de gsm viel uit.  Nu kreeg mske het toch wat op haar heupen.  Maar ja, ze vergat het ook weer toen alles toch geregeld geraakte.

Gisteren was het pas goed mis! Finaal uit met de vriendschap met de gsm’s! Ze belde namelijk onder de middag naar Slow, met de vaste wel te verstaan, maar Slow’s gsm vertoonte zulke kuren dat ze geen deftig woord tegen mekaar konden zeggen.

Dat het uit moest zijn! Dat besloten Slow en mske.  Maar enerzijds vinden ze het dan sneu om geld te geven aan zo een ding dat de helft van de tijd niet gebruikt kan worden omdat er juist in onzen hof en ons huis en die van hier schuinsover geen bereik is en heb je zo een gsm niet echt nodig in een huis met een vaste lijn maar anderzijds heb je die wel nodig op een bus of in ’t midden van ’t veld of in een winkel in Leuven en dààr moet die dan wel werken.

Slow bedacht dat hier nog twee identieke gsm’s lagen die ze ooit van Max kregen. Er is dan maar één oplader bij maar normaal gezien zouden die toch niet alle nachten moeten aanhangen en dan moeten ze maar afwisselen tot ze zo een identieke adapter vinden.  mske vond het een superidee, al hebben die nog kleinere toetskes dan de Nokia’s en  hadden ze besloten dat de volgende iets grotere toetsen mochten hebben. Wat toetsen betreft zie je op die van mske toch niet veel meer, die zijn afgesleten.

Tot daar toe. Slow herstak zijn sim-kaart en laadde het eerste toestel op.  Daarmee is hij nu weg. En nu ligt die tweede hier op te laden.

Waarom Slow en mske dezelfde gsm nodig hebben? Slow kan daar geen weg mee. Die moet altijd aan mske vragen hoe hij dit of dat of hoe hij zus of zo. Daarom vindt mske het handiger om dezelfde te hebben zodat ze geen twee keer die dingen moet bestudderen.  Jaja, ik weet wel dat het bestuderen moet zijn, maar onder de gegeven omstandigheden klinkt bestudderen precies als wat ik wil zeggen.

Previous

De nieuwe ochtend

Next

Vrijheidsbeperking aangeklaagd

8 Comments

 1. Mijn gsm-meke is ook van datzelfde merk nokia en heeft er ook al een aantal jaren opzitten. Gelukkig kan ik hem wel overal gebruiken , wààr ik maar wil, maar een vriendin van mij, die heeft ook telkens last als ze met dat toestelletje binnenshuis( app) wil bellen. Ze zegt dat ze dan zoveel storingen heeft als je maar kunt bedenken Haar echtgenoot kocht voor hem een ander merk, en wat bleek … zelfde problemen. Zij moeten ofwel stil in hun keuken blijven staan als ze willen bellen , of idd, buiten op hun terras. Da’s toch wel straf hé, met die dingen !

  PS,
  OT: hahahahaha jawel jawel ze komen téruuug ! En zaterdag hé staat er gegarandeerd een lange file voor klaar: Ge-zullet-wel-ziéééén …

  Dà-aaaaaaaaaag ..

 2. onbegrijpelijke

  Hey,
  amai dat moeten wel goeie gsm’s zijn geweest hoor dat die zo lang mee gingen. Ik heb zo is een ericsson gehad en die belde op de duur uit zichzelf mijn hele telefoonboek af. Duur affaire hoor! Die gsm was nog geen drie maanden oud en de software was al stuk. Leve nokia dus! (samsung is ook goe

  onbegrijpelijke

 3. Van 2003?? O God das de prehistorie haha.
  Tegenwoordig loopt ieder hier op de uni met een Blackberry of iPod… tsja, da ga je mee hè…

  Fijn weekend.

 4. Max

  Ik heb ook een eipot maar daar kook ik enkele eieren in.

  De mijne heb ik gekocht omdat daar een camera inzit van 8 megapiksels, zodat ik altijd een camera bij heb.

  das handig moest er ergens ineens een vliegshow uitbreken ofzo,

  verder dient dat om zelf te bellen, ik wor ni graag opgebeld en esemessen doe ik niet aan mee.

  stuur mij maar een iemeel…

 5. ms

  Ik kook eieren in water.

  En smsen doe ik ook niet, maar als het moet gebeuren, ben ik het die het doe.

 6. OT
  THank joe for the look enneu ..

  you sprong up i supoos

 7. ms

  Euh neen, ik ben niet zo springerig, ik knijp in mijn handen of in die van Slow als die in de buurt is.

 8. gettie

  Mijne Nokia is ook al jaaaaren oud, kostte 60 euro en doet nog steeds wat die moet doen, ben een tevreden mensenkind. Zoon kocht voor mij verleden jaar zo een dingske met touch screen, ik moest het niet hebben, ondankbare moeder die ik ben haha.
  ps, hopelijk wordt er vlug werk gemaak van die universele adapters, dan is veel leed al vlug verholpen voor jullie hé.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén