Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Euh … pardon zenne weerman!

We staan aan het begin van een natte en vooral koele week. “Het is te fris voor september, maar voor de rest zitten we met perfect normaal herfstweer”, zegt weerman David Dehenauw in Het Laatste Nieuws.

 

Dat las mske gisteren in de gazet.

En ja, ze vindt dat ook, over dat herfstweer valt niet te klagen al is het dan te fris voor september. Het viel hier gisteren nogal mee.

Mààr! Het is nog geen herfst! Weerkundig is het nog altijd zomer zenne! En dat nog tot het einde van die natte en vooral koele week.

Vallen wij nu over zo een futiliteit? Ah bah neen! Maar mske krijgt de kriebels van dat altijd de eerste te willen zijn. Een week op voorhand kerst of nieuwjaar wensen om toch maar eerst te zijn, op de 10de september een reportage maken over 11 september om toch maar de eerste te zijn, een week op voorhand 1 aprilgrappen uithalen omdat er op 1 april haast niemand meer inloopt …

Maar de herfst? Die is nog niet bezig en dus is het een koele en natte zomerweek en het is te koud voor september. Punt uit!

Previous

Goed van de rommelmarkt

Next

Het is me wat!

5 Comments

 1. Hehe.. zo denk ik er ook over! Ik leerde vroeger op de lagere school, dat elk jaargetijde op een 21e begint, behalve de herfst.. die begint op 23 september! Maar nu hoor je steeds over andere data.. de weerkundige herfst en zo. Ja dahag!
  Feit blijft wél dat het herfstig weer is hehe.. en de blaadjes vliegen je rond de oren.

 2. Ze vertellen er maar op los. En als ze het maand overzicht maken dan is het een héél normale maand geweest.Als ik de laatste dagen de bakken water zag neervallen en van die hagelbollen in mijn gezicht kreeg dat het gewoonweg pijn deed,dan vind ik het allemaal niet normaal.

 3. ms

  Wij hebben hier gisteren en vandaag (tot nu = 13.22u) mooi weer gehad, al is het nu aan het bewolken.

  We wachten af.

 4. bea

  Ik ga verhuizen, niets dan regen hier

 5. slow

  Het is hier pas beginnen regenen rond 17 u.

  En ik zeg altijd: “Als je door de regen, de drup niet ziet, dan kan het zijn dat het buiten giet”.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén