Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Rechten die plichten werden

In dezelfde rij van dat recht op school dat uiteindelijk schoolplicht werd hebben we ook het stemrecht dat stemplicht werd.

Ze palaberen oeverloos over het afschaffen van de plicht, maar houden er toch halsstarrig aan vast. Waarom? Omdat het toch niet tijdens hún tijd is dat de mensen moeten gaan stemmen maar in de eigen vrije tijd? Of om toch maar te camoufleren dat dat ganse gedoe toch niet zo veel te betekenen heeft? Als je ziet dat, nadat de uitslag bekend is, iedereen maar gaat lobbyen om er bij te zijn, zodat de keuze van de burger uiteindelijk niets te betekenen heeft, dan stelt mske zich daar vragen bij.

“Eén op zes Belgen is niet gaan stemmen” schrijft Het Nieuwsblad. Tellen ze daar nu mske bij? Of niet? Want bij de voorgaande verkiezingen moesten Slow en mske werken en ze hebben per volmacht gestemd. Waarschijnlijk zijn ze op die manier niet bij de niet-stemmers gerekend, maar soit, mske was blij dat ze die dag mocht gaan werken.

En weet je wat? mske is blij dat ze bij de volgende verkiezingen óók mag gaan werken. Nu nog enkel een geschikte gevolmachtigde vinden.

Previous

Keizer Karel en de leerplicht

Next

Oh! Wat schatteug!

2 Comments

  1. Tja.. dat is hier dus al zo, stemrecht.. en elk recht dat je hebt moet je gebruiken vind ik. Hoewel de politiek me ook al jaren niet meer echt kan boeien.

  2. Is wat ver hé, anders deed ik het voor je …

    met alle plezier …

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén