Vandaag komt die kerel van het Vlaams Gewest en mske is er eigenlijk wel boos over. Toen ze de man belde beweerde die, dat hij niet had moeten komen had hij die bewuste brief gehad, die van hun diensten kwam, maar dat hij nu toch zou komen! Waarom? Omdat ze het leuk vinden om aan de mensen te tonen dat zij zelfs baas zijn in de burger zijn huis? Een huis waar je ieder jaar opnieuw taksen voor betaalt en voor elk comfort die taks omhoog ziet gaan?

Is je verwarmen comfort? Zo ja, moeten ze ’t maar zeggen, maar je verwarmen bij een vuurke in de tuin mag ook al niet want dat is schadelijk voor ’t milieu.

Is je wassen comfort? Zo ja, moeten ze ’t ook maar zeggen, maar je wassen in de beek mag ook al niet want dat is schadelijk voor ’t milieu.

Misschien wil hij gewoon een afspraak in de namiddag om daarna wat vroeger thuis te zijn.

En mske vraagt zich zelfs af of die het recht heeft om een kopie van die akte te verlangen. Maar als je hen efkes op hun plaats zou zetten, zouden ze nog eens dwarsig kunnen gaan doen. En mske gelooft helemaal niet meer dat het daarna gedaan zal zijn!

En jà, mske zeurt, want jà mske moet wél haar tijd opofferen voor die meneer die liever tijd verspilt door hier de dikke man te komen uithangen dan efkes in hun dossiers te kijken. En bovendien heeft mske momenteel zo veel werk dat die kerel wel degelijk stoort. En bovendien heeft mske al drie dagen last van lichte hoofdpijn, net genoeg om treiterachtig te zijn!

Oh oh oh … maar alles gaat toch goed in dit land en toch bespeuren we daar een gevoel van ontevredenheid?

Jà!