Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Rommelderij bij de ziekenkas

Het is weer iets zenne! Nu met ons ziekenkas. Die sturen een brief naar Slow om te zeggen dat hij zijn verplichte 25€ voor de zorgkas nog niet heeft betaald … van 2011 astemblieft. Ze zeggen er wel bij dat hij in 2011 nog niet bij hen aangesloten was maar dat hij dat bedragske nu wel aan hen moet betalen.

mske fronste! Er was ook al een probleem geweest bij haar betaling van 2012. Ze had daar ook een rappel voor gekregen. Ze had opgebeld maar ze hielden bij hoog en bij laag vol dat ze niet had betaald. “Jawel” had mske gezegd. Ze had de datum erbij gehaald, het referentienummer en voor alle zekerheid las ze het rekeningnummer ook nog maar eens voor.

“Dat is een fout rekeningnummer” had de man van de ziekenkas nogal wijsneuzig gezegd. “Maar jullie hebben het wel zo opgegeven” had mske gerepliceerd. Hij ging het eens nakijken en klonk al minder wijsneuzig toen hij zei dat zij zich vergist hadden en dat mske er verder geen kopbrekens moest over hebben.

Nu dus weer, voor een betaling bij een andere kas dan die van ons. mske dacht: “foert, ik betaal het gewoon”, dat was voor de rustwil hé, niet omdat ze geld heeft om weg te smijten. Maar de 2de januari kreeg ze daar ineens de hippentrip, maar de hippentrip, want op dat papier stond dat dat vóór de 31ste december geregeld moest zijn, want anders zou Slow een boete krijgen.

Slow begon de rekeninguittreksels vanaf 2011 door te nemen, terwijl mske achteruit van 2013 begon. Ergens halverwege kwamen ze elkaar tegen bij de bewuste betaling. mske belde de betreffende kas. Dat was inderdaad de juiste betaling, maar de verantwoordelijke was er niet. Ze moest gisteren maar efkes terugbellen. Slow belde de ziekenkas en kreeg een automatisch bericht zeggende dat ze gesloten waren.

Gisterenmorgen belde mske de ziekenkas. Ah … zij wisten niet dat dat betaald was, waarop mske vroeg wat zij daar in te maken hadden, aangezien het een andere kas betrof. En mske vroeg ook nog waarvoor zij ziekenkas moest betalen als ze toch alles zélf moesten doen, dat ligt hier momenteel een beetje gevoelig ziede, dat van dat alles zélf moeten doen, daar kunnen we nog een staaltje van vertellen maar dat is voor morgen.

Maar die van de ziekenkas kon niks doen want de verantwoordelijke voor het dossier was er niet, die zou haar maandag terugbellen, waarop dat mske: “das goe” zei maar ook meldde dat één van haar voornemens voor 2014 was dat ze niet meer bij de telefoon ging zitten wachten tot er ene of andere haar terugbelde.

Ze belde nog eens naar de andere kas. Die waren nu aanwezig en die beloofden dat ze zowel naar mske als naar ons ziekenkas een briefke gingen sturen om te zeggen dat dat in orde was.

Previous

Twee levens

Next

Hommeles, heisa en heibel

3 Comments

  1. bea

    Daar zou je het schijt van krijgen! Als je alle telefoons optelt die soms nodig zijn om fouten van anderen recht te zetten….de rekening loopt op

  2. Ik vraag me af waarom ze bij dat soort instanties altijd diégene verantwoordelijk maken die er nooit is!

  3. Gettie

    Moet er iemand strepen verdienen met mensen jennen? Is het weer tijd voor evaluaties en moet er gescoord worden ? Joengjoeng toch.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén