Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Beslagen

Gisteren is Slow nog eens langs de vakbond langs geweest. Twee weken geleden werd hem gezegd dat ze toelating hadden om uit te betalen maar dat ze dat eerst met de ziekenkas geregeld wilden zien. Dus betaalden ze niet.
 
Gisteren vroeg hij of ze gingen wachten tot SS beslag liet leggen.
 
En toen kon het wél! Ze deed de betaling op de pc waar hij bijstond.
 
Geilen ze er op dat mensen eerst in de problemen moeten komen voor ze hen het geld geven waar ze recht op hebben? Dit vindt mske nu eens een typisch voorbeeld van betuttelen. Hun wedde ligt er wel op het einde van de maand, maar zij, kleinburgerlijken, gaan eerst even een ander zijn geld inhouden omwille van een dom papier. En dan als ze nattigheid voelen, dat er problemen zouden kunnen uit voortspruiten gaat dat wel zonder papier, maar dan moet de persoon in kwestie het zelf maar regelen met de ziekenkas. Wel, dat kon hij twee weken geleden ook.

Previous

Wat een kemel van een spook

Next

Hout

1 Comment

 1. 04-02-2004, 21:04:04
  Vreemd…
  Ik werd 2 november werkloos.. Bracht de eerste “stempel-kaart” binnen op het eind van de maand.. en een paar dagen later stonden de centjes keurig op m’n rekening…
  Wetende.. dat ik voordien nog nooit ingeschreven was… dus er moest een heel nieuw dossier aangelegd worden..
  ‘k Heb wel geen vakbond.. maar vroeg een uitkering aan via HVW..
  Sterkte zou ik zeggen.. en ik duim mee.. dat het snel in orde mag komen ç
  Groeten…
  http://dagboekje.skynetblogs.be
  Viviane

  —————————————————————————–

  04-02-2004, 21:41:58
  **
  Dat is volgens mij net het probleem. Vorig jaar stond de firma in kwestie op “over-kop-draaien” en heeft hij drie dagen technisch werkloos geweest en stond dus ingeschreven in Leuven. En alhoewel de verhuizing aangegeven was moest er dat papier C8 ingevuld worden (volgens Meriadoc een overheveling tussen uitbetalingskantoren ?). Dat is gedaan en toen kwam de toelating tot uitbetaling, twee weken geleden al. Maar de Vak weigerde op basis van die “te veel betaalde verlofdagen” van de ziekenkas.

  Dus moet je wél doen wat Meriadoc zegt en eens met je vuist slaan.

  Dus hopen op morgen !

  ms

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén