Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Bom sakkerdom

mske moest naar de tandarts, gisteren. Ze had nog steeds die tand met een stuk af dat nog moest gerepareerd worden. Ze had de afspraak om 9u gemaakt om er zo snel mogelijk van af te zijn.

Daarom rolde ze om zeven uur uit haar bed om om acht uur op hare velo te springen en naar het station te rijden, waar een melding stond dat alle treinverkeer van en naar Liège-Guillemins verstoord was.

De stationschef zei dat er een bommelding was in het station van Liège en dat hunnen trein, die om 8.39u moest komen en nog altijd niet aangegeven stond als vertraagd of als afgeschaft, ook niet zou rijden. Zo soms hé, vraagt mske zich af waarom ze toch zo vroeg uit haar bed rolt voor die treinen zé.

mske belde dan maar de tandarts dat ze een paar minuutjes te laat zou zijn. Ah ja, telaatkomers zijn niet plezant voor niemand.

En toen kwam de stationschef zeggen dat de trein er toch door kwam. Ze hadden hem gestopt in Ans en hij kwam nu vandaar op zijn sloffen terug.

Waarom die stationschef dat nu tegen Slow en mske kwam vertellen allemaal? mske had een railpass gewild en de automaat was weeral stuk en ze had er eentje aan het loket genomen en ze had gevraagd of ze die dingen nu niet langer geldig zouden laten zijn want dat zij geen zin had om 7€ boete te betalen voor kapotte automaten. mske had dat nu niet boos bedoeld of zo, maar toch kwam de stationschef een klapke doen.

De trein naar St. Ghislain is altijd een lange trein, die in de ochtenden nogal aan de bomvolle kant zit maar als het dan over een bommelding gaat geen volk aan boord heeft. Waar zou dat volk trouwens moeten opstappen? In Ans? In Waremme?

Bij het terugkomen zou er nu een trein minder naar Landen komen ook natuurlijk, want die naar Liège-Guillemins viel uit. En dan zien ze er net ene wegrijden als zij de straat aan het station oversteken.

Als dat niet om te zuchten is of was. Die van 9.50u naar Genk had tien minuten vertraging. En de bommel naar Landen was om 9.58u. Iets gaan drinken zag mske niet zitten met haar Emiel Goelen gevoel in haar smoeleke bovenlip.

Ze hebben zich dan maar in de wachtzaal gezet waar de vrouw naast haar zuchtte: “en ne keer iets zeggen doen ze ook niet” dus heeft mske die vrouw maar op de hoogte gebracht.

Later stond in de gazet dat het een lege valies was geweest. En de reacties? Die zijn er weer naar hé. Nu ze dat leeg valies tot ontploffing brachten is het niet goed, azo veel omhaal voor niks. Moesten ze dat niet doen en dat valies zou niet leeg geweest zijn en dat valies zou “boem” gezegd hebben, dan zou je ook wat horen.

En wat las mske nog in de krant? Dat er problemen waren met de bussen rond Leuven door een staking. Ocharme die vrouw in dat station, het was echt haar dag niet.

Previous

Onze ondertitel

Next

De herdenking in een hedendaags jasje

3 Comments

  1. Hihi.. hoefde Emiel Goelen nou niet eens op te zoeken.. wist nog wie het was van de vorige keer!
    Ik zou in deze tijd nooit maar dan ook nooit te lichtvaardig denken over achtergelaten koffers op stations..!

  2. beter tè voorzichtig dan tè laks. Tegenwoordig weet je maar nooit. Ik zag de beelden van de bewuste koffer toen ze die in flarden wegbrachten.

  3. Je hebt zo van die dagen dat je van de kalender wenst te scheuren.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén