Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Tuut!

Hij was op de bus gestapt met een enorme rugzak en twee erg grote tassen. Dat had mske genoteerd maar verder was er niets speciaals aan deze medereiziger geweest.

Toen ze in Tienen op de trein stonden te wachten en de trein naar Brussel van 4 minuten na 9 het station binnendenderde gaf die daar een trompetstoot dat mske uit haar schoenen vloog en haar hoofd stootte aan het dak boven het perron van het schrikken. Dat is natuurlijk een heel klein beetje overdreven, zo een ietsiepietsie maar.

Ze draaide zich met een ruk om. Die twee zakken en die rugzak mét die vent er onder stonden toch op de sporen zeker!

Er ontspon zich een gesprek tussen de locomotief en de rugzak, die ondertussen al terug op het perron gekreffeld was.

De man slefte richting Slow en mske en verdween, terwijl de trein zich in beweging zette. Toen hoorde mske hem iets vragen over “Brussel” maar toen stond hij al terug aan de deur van het station waar hij twee andere reizigers had aangeklampt. Hij verdween door de deur.

Slow vroeg zich af hoe hij daar gekomen was. Langs de catacomben of over het spoor. mske bedacht dat, als hij naar Brussel moest hij niet in dat station moest gaan staan maar moest maken dat hij op dat perron stond, de trein naar Brussel van 10 na 9 zat er aan te komen, maar dan had ze wel liefst dat hij rechtstreeks via de catacomben naar perron 4 ging in plaats van over de sporen, want op spoor 3, hun spoor, zat de trein van 11 na 9 er ook aan te komen.

En ze was er zeker van dat die kerel geen kant op kon als hij samen met die twee treinen op die sporen kwam te staan.

Previous

Spullen voor de rommelmarkt

Next

Het record

7 Comments

 1. goh wat zijn mensen toch verstrooid, of onvoorzichtig, in een station de sporen overlopen, daar waar de treinen voorbijzoeven en niet allemaal stoppen
  moest ik dat zien gebeuren m’n hart zou efkes stilstaan

 2. ms

  Het was moeilijk om daar uit verstrooidheid verzeild te geraken. Die sporen liggen daar zo een meter dieper dan het perron.

  Volgens mij wou hij die trein halen maar heeft hij daarvan afgezien.

 3. bea

  Hoe stom moet je zijn om zoiets levensgevaarlijks te doen?? Had ik dat gezien, dan gilde ik gans dat station bij elkaar van het verschot…en daarna zou gegarandeerd mijn haar uitgevallen zijn omdat al mijn porien zich hadden dichtgetrokken…en mss viel ik dan zelf op de sporen, een appelflauwte, en stond ik ’s anderdaags in de krant want net op dat moment zou een trein aankomen die niet kon stoppen. Voila, dat ik het zo voor mijn ogen zie hé
  Zo’n mensen moesten ze opsluiten, niet omdat ze uit dommigheid hun eigen iets zouden aandoen maar voor het verschot dat ze anderen bezorgen.

 4. ms

  Ik begin niet te gillen maar ben dan met stomheid geslagen.

  Nu is het best mogelijk dat, als die zo een stoten dichterbij zou doen, ik die van die sporen sleur en dat is ook al enig risico als er treinen beginnen te gillen.

  Ne mens zou die daar zo ter plaatse een paar kletsen rond zijn oren geven!

  Maar dat mag dan weer niet.

 5. bea

  Juist, de kletsen was ik vergeten erbij te zetten Je mag niet vloeken ook…

 6. Moet je een idioot zijn om zoiets te doen. Die was misschien stoned en dacht dat hij over de sporen kon vliegen!
  Ik denk dat ik eerst ongelovig en sprakeloos zou zijn en dan zou roepen dat hij eraf moet komen. Eigenlijk weet ik niet goed wat ik zou doen ,hangt ook een beetje af van je gemoedsgesteldheid van het moment.

 7. Had ik dat al eens verteld van die blinde man die mét hond aan de verkeerde kant van de trein uitgestapt was? en dús op de rails gedonderd..en geen mens die hielp…op m’n neef en zijn vriendin na dan, die de man plús hond weer de trein in trokken voor er ongelukken gebeurden.( het had al goed mis kunnen zijn als er meer treinen het station binnengelopen waren in die tijd dat die man daar hulpeloos rondliep). Nooit geweten dat de deuren aan de verkeerde kant ook gewoon opengedrukt kunnen worden eigenlijk. Maar dit was dus een ongelukje…die vent daar bij jullie was klinkklaar gestoord!!!

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén