Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Een teken aan de wand

Luc kloeg al een poosje dat hij net een waas voor zijn ogen had en niets meer scherp zag. mske dacht: “maar dat heb ik ook”. Ze hebben het een poosje aangekeken, wazig dan en besloten toch maar naar de oogarts te stappen.

Er werd hen gezegd dat dat niet hoefde, dat ze zo naar de optieker konden, maar wie zegt dat er niets anders loos was? De oogarts dus.

En ja, ouder worden komt op stille sloefen. Ze hebben beiden een bril nodig. De oogarts wou twee aparte brillen voorschrijven: één voor ver en één voor lezen. Dat wilden Luc en mske niet. Zie je hen al op de evenementen constant staan wisselen van bril.

De bril zou na een week klaar zijn maar dan waren Luc en mske er niet. Ze haalden hem vorige maandag.

Men had hen verteld dat het toch wennen zou worden, zo met een kwartierke om te beginnen. Wennen? mske heeft die bril opgezet en ze zet hem enkel af om te gaan slapen. Wat wél wennen is, is dat ze haar hoofd moet bewegen als ze wil gaan lezen. En in het begin was lezen op de pc een beetje problematisch maar ineens zag ze hem klaar en duidelijk. mske is blij met de bril. Dat mag wel want het spul was er duur genoeg voor.

Wat Luc betreft? Tja, sinds gisteren namiddag is hij er toch ook blij mee. Maar hij heeft enkel nog wat problemen met de pc. Dat zal dan ook wel in orde komen.

“Nu nog een zonnebril” zei mske. Er bestaan blijkbaar brillen om over de gewone bril over te zetten. mske probeerde. Luc lachte: “net ene van de maffia” zei hij. mske vond dat ook. Dus besloten ze die overzetbril niet te nemen.

Eens thuis bedacht mske dat dat toch de beste oplossing was. Geen gezever met wisselen van bril. En het moet niet mooi zijn als het maar gemakkelijk is. Dus gaan ze die maffia overzetbrillen nog eens gaan halen …

Previous

Negen!

Next

Zie je waarom hij ook een bril nodig heeft

9 Comments

 1. Alleeee… dát zijn geen maffiosi hè.. dat zijn de onvolprezen Blues Brothers.. en dié zonnebrillen zijn nog steeds hartstikke in trouwens!
  Overzetbrillen? bestáán die nog? ’t Is hier tegenwoordig toch allemaal zonnebrillen op sterkte geworden volgens mij hoor. Een overzetbril had vriendlief 20 jaar geleden voor het laatst denk ik..

 2. ms

  Zoek eens op suncovers. Je zal eens wat zien. En de meeste sites om die te bestellen zijn wel degelijk punt nl.

  Ik ga hier geen foto van echte maffiosi zetten hoor. Die mannen zijn gevaarlijker dan hun brillen er uit zien.

 3. Oooh.. het zijn héle brillen? ik dacht alleen van die glazen die je met een klemmetje op je gewone bril zet. Och ja.. dát doe ik zelf ook op vakantie.. alleen dan andersom.. m’n leesbrilletje vóór m’n zonnebril hahahaha!

 4. ms

  Neen! Dat zou ik nooit willen. Het zijn hele brillen waar een gewone bril gewoon in past.

  Dat systeem van jou, met de leesbril, deed ik tot nu toe ook altijd.

  Nu hadden we echter gepland om in de zomer een zonnebril te kopen maar dan met goedkopere glazen, maar dan komen die overzetbrillen goedkoper én beter uit. Uiteindelijk speelt de maffia-look dan geen rol, als die het handigste is.

 5. suncovers moet ik ook eens bekijken. Ik dacht ook zo van de klemmetjes om erop te zetten, die hebben we hier nog, en als je die dan opklapt ben je precies Mickey Mouse (vind ik) Onnozel zicht

 6. @ oma moetje..
  Oh oh.. en dan wílde ik in m’n vorige reactie nog schrijven dat er bejaarden zijn die dan met van die opgeklapte dingen gaan lopen.. woehahahahhaaaaa!
  sorry hoor!

 7. nee joh, je hebt ook prachtige zgn. clip ons, inderdaad met haakje maar niet opklapbaar. wip je er zo af als je bijvoorbeeld een winkel binnengaat. jaren lang plezier van gehad. nu doe ik het met een gewone en een zonnenbril op sterkte met varifocus glazen. als ik computer doe ik dat zonder bril niet nodig voor zo dichtbij.

  bijvoorbeeld: http://www.cocoons.nl/index_bestanden/Clipons.htm

 8. Mja.. dié had vriendlief 10 jaar geleden!

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén