Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Dreft en Dreftje

mske wist dat al langer dat ze haar zwembril ook kon proper maken met dreft. Maar ze heeft zo een speciaal fleske voor haar zwembril dat precies het eeuwige leven heeft.

Nu had die verkoper in de brillenwinkel gezegd dat ze hun bril best konden onderhouden met dreft. Of anders met een product waar geen alcohol in zit. In dat zwembrilfleske zit alcohol. Blijft dus over: dreft!

Ooit had mske zo eens een minifleske dreft. Dat hing denkelijk vast aan zo een grote en was dan ook hetzelfde als de grote van uit die tijd. Maar de jaren gingen voorbij en mske weet niet waar dat fleske naartoe is gevlogen. Ze dacht efkes dat het in de ijzeren koffer zou gezeten hebben die ze indertijd als mobiele keuken gebruikte. Niet dus.

Ze heeft het dus niet meer. En nu zou dat ferm van pas komen voor de evenementen. Want zeg nu zelf, ziede mske al vertrekken met een ganse fles dreft in haar valies? Voor twee brillen te kuisen? Goe zot!

Ze gebruikt nu een ander fleske maar dat vindt ze gevaarlijk. Uiteindelijk gaat ze niet meer weten wat waar in zit. De shampoo is ook al overgeheveld en de douchegel ook.

Iets om te eten of te drinken hevelt ze niet over zé. Stel dat ze dreft in haar muntsiroop zou doen. Ge moogt er nog niet aan peizen.

Dus dreftmeneren, uw hulp is dringend nodig. Bezorg ons mske een minifleske dreft astemblieft. En als ge denkt dat mske toch maar een afzetster is, dan plakt ge der maar een prijske op ook.

Previous

Amusement op de trein

Next

Producten ouder dan wij

5 Comments

 1. Hmm.. had ie niet simpelweg zo’n groen zijig brillendoekje mee kunnen geven, die brillenman van jullie? kun je je bril heel goed mee schoonkrijgen hoor. Vriendlief maakt zijn bril zelden onder de kraan schoon met afwasmiddel.. dan moet het zowat een frituur zijn zo vet, die glazen.
  En die flesjes? gewoon op schrijven met watervaste stift wat erin zit hè.. doen wij met de vakantieflesjes ook.

 2. Ergens gaan logeren in een hotel, dan heb je gauw weer een klein flesje (van de douchecel of de shampoo).

 3. ms

  Ik heb momenteel al een drietal van die flesjes, gevuld met iets anders. En dat is precies wat me niet zint.

  Het is wel een oplossing, maar dit logske zocht geen oplossingen maar wel een klein dreftfleske.

 4. of enig ander afwasmiddel, dat gebruiken bij de opticien ook

  *inside information*

 5. en ik las het nog na… niet goed dus. gooit een ‘ze’omhoog ^

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén