Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Reisperikelen

In Maastricht zit er 12 minuten tijd tussen de aankomst van de trein uit Luik en het vertrek van de aansluiting. De trein uit Luik blijft aan de grens zes minuten zijn tijd staan verdoen. Daarna komt de conducteur en zegt dat de trein die vóór de trein rijdt, of zou moeten rijden, defect is en dat deze trein de andere naar Maastricht gaat duwen. De reizigers moeten uitstappen en kunnen per bus of per andere trein naar Maastricht. De aansluiting? Die zijn ze kwijt. Gelukkig rijdt er om het half uur een trein naar de volgende bestemming.

In die aansluiting komt ineens de conducteur er aan. Iedereen neemt zijn reisticket. Maar de conducteur loopt door en zegt dat hij enkel even goeiedag komt zeggen. “Hoi” zegt de ganse wagon.

Om terug naar huis te komen kunnen Slow en mske kiezen:

 • Er zijn werken op de lijn via Rotterdam. De trein rijdt om via Schiphol. De reizigers moeten rekenen op een uur vertraging.
 • Er zijn werken op de lijn naar Maastricht. De reizigers moeten in Weert de trein verlaten, een bus nemen naar Sittard en vandaar verder treinen. Een half uur vertraging.

Door al die ramsamsam moeten Slow en mske uiteindelijk ginds vertrekken tussen 6 en 6.30u. Dat kan niet en hebben ze dus niet gedaan.

Kort gezegd: ze zijn er terug.

Previous

Postfouten

Next

Beschermd: De zin van de onzin – 01

11 Comments

 1. Welcome back!

 2. ms

  Terug in de bewoonde wereld waar we internet hebben. In de jungle bestaat dat blijkbaar nog niet.

 3. misschien een geluk bij een ongeluk: mochten jullie een half uur ogf meer vertraging hebben (niet door aangekondigde werkzaamheden) dan kan je het “geld-terug-bij-vertraging-formulier invullen… verkrijgbaar op elk station
  wel de kaartjes ffkes bewaren!

  http://www.ns.nl/reizigers/klantenservice/klantenservice/hulp-als-het-even-tegen-zit/meer-dan-een-uur-vertraging.html

 4. ms

  We hebben uiteindelijk geen trein genomen. We zijn met een collega meegekomen die de extra reiskosten vergoed kreeg.

  Werkzaamheden aangekondigd? Ja hoor. De avond voor afreis. De avond daarvoor beweerde de site bij hoog en bij laag dat er geen treinen reden naar Maastricht.

 5. Er is hier duidelijk wel internet..maar spullen uit de rimboe werken hier niet!

 6. ms

  Tut tut tut! Als ze in het noorden zeggen dat het gratis is, werkt het niet.

 7. Ah..ja..dat zou weleens kunnen kloppen hehe!

 8. Sloef goede middag…

  ze zijn nog niets bijgeleerd met die aansluitingen !
  Nipt voor uw ogen en foetsjie uw verbinding ! Enne…jaja…hospitaals zijn duurder dan hotels en dan komt nog de aparte service van de specialisten . Hopelijk heb je een hospitalisatieverzekering ! Fijne groetjes )pepino

 9. bea

  De trein is altijd een beetje reizen……(ideaal voor stressbestendige mensen)

 10. De trein nemen is altijd op avontuur gaan ,alleen weet je niet wat er op je kan afkomen!Misschien maar best want anders begin je er niet eens aan.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén