Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Ochottekes!

Een eigenaardig fenomeen doet zich voor. Ik krijg namelijk medelijden met sinterklaas.

Ooit was er een tijd dat hij gewoon ’s nachts op ronde ging, ongestoord. De kinderen wisten wie hij was en hun fantasie deed de rest.

Nu is alles van naadje tot draadje uitgewerkt. Sinterklaas is niet meer op zijn gemak om zijn ronde te doen. Hij moet namelijk overal op het appél verschijnen waar ze hem manen te verschijnen.

Ik heb het al meermaals, of beter, Sloef deed dat, aangehaald, dat zo iemand mysterieus zou moeten blijven en ik had me voorgehouden er geen woorden meer aan te verspillen.

Maar nu! Nu heeft Sinterklaas een beste vriend! Niet Zwarte Piet maar een echte sinterklaaskenner.

Sinterklaas, uitgebuit door de commercie, wordt dat ook nog eens gedaan tot meerdere eer en glorie van, onze niet zo beste vriend, Bart Peeters.

Previous

Iets dat schrijft

Next

Klik hier

3 Comments

  1. Ik ben zó blij dat die kerel weer naar huis is! Door al dat gedoe eromheen had ik het gevoel dat Sinterklaas zeker een half jaar hier geweest is.

  2. Mijn antwoord op vragen van mijn kleinkindjes: “Dat weet niemand, Sinterklaas is een mysterie.” Volledig akkoord dat hij dat moet blijven! Veel te veel uitleg tegenwoordig helaas, en je struikelt over de Sinterklazen… Wil de échte opstaan?

  3. Geef mij maar de kerstman, die kom je niet tegen op elken hoek van de straat.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén