Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Pakske!

Hebben wij, die op pensioen zijn en dus vaak thuis zijn, toch aangegeven dat we eventuele pakjes in de pakjesautomaat willen krijgen of bij het buurtwinkeltje, voor die welke niet via Bpost komen, zaten wij rustig bij Zoon drie dagen op de beestjes te passen en liepen te profiteren van de mooie wandelstreek, toen Zoon me dinsdag een whatsapp stuurde.

Hij vroeg of we de volgende dag zinnens waren van weg te gaan, want een pakske, dat voorzien was voor de volgende week, zou nu ineens de volgende dag aankomen.

Dat ik de bel niet zou horen was niet echt een probleem, die bel is sowieso kapot. Er hangt een berichtje met de vraag om op de ruit te tikken.

We hebben de auto elders geparkeerd zodat we vrij zicht op het voetpad hadden. Op de uitkijk hoefden we, gelukkig maar, niet te staan. Nitro en co vinden namelijk op ruiten tikkende mensen hoogst verdacht en slaan alarm.

Waarom Zoon pakjes niet in een pakjesautomaat laat bezorgen? Het antwoord is simpel: Querida werkt van thuis uit.

We hadden geluk. De postbode komt er vroeg genoeg en wij konden voor de middag.nog een wandeling maken.

pske van mske:

  Wie meer foto’s wil zien, kan ze nu op “In Beeld” bekijken.Previous

Ikea verlaagt

Next

Nog efkes wachten

14 Comments

 1. Toen ik gisteren op mijn kleindochter paste, kwam de postbode ook een pakje afgeven. Tegenwoordig worden er veel zaken via de post besteld, ik ben nog een ouderwetse tante en ga liever naar de winkel zodat ik kan zien en voelen wat ik koop.

 2. elsjeveth

  Heel toevallig zag ik gisteren bij mijn jongste zoon in de straat een brievenbus incl. pakjes afleverbox bij iemand aan de voordeur. Nog nooit gezien maar blijkt te bestaan

  • ms

   Er zijn brievenbussen voor pakjes te koop. Maar die zijn enorm duur.

   Met die pakjesautomaat in Landen hebben wij dat niet echt nodig. En Zoon ook niet echt vermits er meestal iemand thuis is.

   • elsjeveth

    Bij ons hier ook prima geregeld. Het viel me gisteren op. Nu woont jongste zoon ook wat buitenaf met niet zoveel mogelijkheden dan hier. Hij regelt altijd dat de pakjes op z’n werk worden afgeleverd

 3. Thuisbezorgen vind ik makkelijker. Er wordt een tijd aangegeven wanneer een pakje komt, dan kun je er rekening mee houden.

  • ms

   Ja maar dat exacte ogenblik kunnen ze pas opgeven op het ogenblik dat het pakje bij de bezorger beland.

   De firma gaf op dat het volgende week ging komen, schakelde Bpost in en die zouden woensdag of donderdag leveren met op woensdag een bevestiging met het verwachte uur.

 4. Onze dochter laat regelmatig pakjes aan huis bezorgen. Gelukkig is er steeds iemand thuis.

 5. Wachten op een pakske… herkenbaar… Zonet nog een levering kattenvoer in ontvangst genomen.

  • ms

   Ik ben er niet zo een voorstander van, daarom de pakjesautomaat van Bpost en het afhaalpunt voor de andere.

   Enkel PostNL is soms wat raar. Daar kan ik pas ingeven waar ze het moeten leveren als het al verzonden is. Soms is dat de dag van levering zelf en dan wil ik daar niks aan aanpassen. Dan zou het pas goed fout kunnen gaan.

   Ik vraag me af waarom ik dat niet ineens voor alle pakjes via PostNL kan ingeven.

   • Ik verkies ook de pakketautomaat maar die keuze is er meer niet dan wel.

    • ms

     Bij ons dus meestal wel.

     Ik bestel niet zoveel online, maar soms gebeurt het toch. En dan komt het meestal toch met Bpost, aan wie ik ook aangaf dat alle pakjes voor dit adres in die automaat geleverd moeten worden. Twee keer gebeurde dat niet maar die konden dan wel in de gewone brievenbus.

     Mijn verzorgingsproducten komen sowieso in de buurtwinkel met Mondial Relay en dat staat zo aangegeven op de website waar ik ze bestel.

     Het is natuurlijk mogelijk dat ik eens de website van PostNL grondig moet gaan lezen om te zien of ik daar ook niets kan in instellen. Wie weet.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén