Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Net op de dag …

Net op de dag dat ik in de linkerkolom bij “Ooit op deze dag” het logske over de arafatsjaal zag staan, las ik in de krant dat de para’s, die daar buiten, in het gure winterweer, mogen staan, omwille van mogelijk terreur, hun arafatsjaal niet meer mogen dragen.

Het stuk stof wordt door bepaalden geassocieerd met iets. Ik associeer dat ook met iets. Met “warm” namelijk.

Hoe kleinzerig!

Net op de dag dat ik in de linkerkolom bij “Ooit op deze dag” het logske over de sneeuwballen zag staan, las ik in de krant dat er klappen vielen.

Een man van 47 slaat een kind van zes een tand door zijn lip. Hij had een sneeuwbal tegen zijn tronie gekregen.

Een man van 67 slaat een kind van 13 op het hoofd. Zijn raam was geraakt.

“De jeugd van tegenwoordig” zeggen ze dan, maar als de jeugd van tegenwoordig iets doet dat de jeugd van een vroeger tegenwoordig ook deed, is het ook niet goed.

Hoe kleinzerig!

Previous

Gouden zaken

Next

Afgekeken

3 Comments

  1. bea

    Sommigen zijn vergeten dat ze ook ooit een kind waren of zou verouderen gelijk zijn aan verzuren? En wat die sjaal betreft….soms doe ik er ook zo ene aan. Voor de warmte en omdat ie past bij de rest van mijn outfit.

  2. Ik zal het je nog gekker vertellen: in Turkije was korte tijd geleden een flinke berg sneeuw gevallen. Alle Turkse kindertjes blij: eindelijk kunnen ze een sneeuwpop maken! Verder ze daar zwaar voor gestraft, want je mag geen afbeelding van mensen maken. Toch te zot voor woorden?

  3. De verzuring van onze leefwereld neemt met de dag toe en ik vrees dat we het tij niet meer kunnen keren.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén