“Wat staat er nu op die plakkaten?” had Luc gevraagd. Hij bedoelde niet dat hij niet wist waarover die plakkaten het hadden. Dat was klaar en duidelijk. Het betrof de jaarlijkse rally. Maar de verdere gegevens kon hij van uit de rijdende auto niet lezen.

Bij een volgende passage stopte hij om het plakkaat te lezen. Thuis sloeg hij aan het googelen. Heb ik al gezegd dat Luc nogal rally-gezind is? Neen? Wel dat is zo. Dat blijkt ook uit logjes van vorige jaren.

Ergens gedurende deze week hoorden we ergens het geluid van een rallyrijder. Gisteren, op de dag van de officiële trainingsritten hoorden we niets. Tot … “Nu!” zei ik. Luc opende het raam, maar het was een blaffende hond.

Terwijl Luc zijn filmmateriaal controleerde zei hij: “morgen om 8u sta ik daar hé”. Dat had hij niet moeten zeggen, dat had ik ook zo kunnen weten.

Ik kon het niet laten te zeggen: “pas toch maar goed op”.