Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Het GSM-gebruik

Waar ik jaren geleden afstand hield van de toen nieuw opkomende rage ben ik nu wel een GSM-gebruiker.

In de beginperiode van de “smartphone” hoorde ik wel over wifi vs mobiel en over apps die je kon installeren. Het interesseerde me niet.

Toen ik in 2014 mijn eerste kocht was dat gewoon omdat die beter foto’s kon maken. Het duurde nog een jaar vooraleer ik de wifi er op opende en nog langer vooraleer ik de overstap naar het mobiele internet zette.

In die tijd ging het lezen van zowel de reacties op het blog, als de betalingen op de bank via de laptop. De kranten lezen trouwens ook.

Nu heb ik blog, bank en gazetten op zak en gebruik ik de laptop eerder sporadisch. Om het blog te schrijven verkies ik nog altijd de laptop. Googelen? Dat hangt er van af waar ik ben en hoe mijn muts staat.

Dat ik helemaal ben omgeslagen betekent ook dat ik kan zuchten of me ambetant kan voelen als ik ergens mijn bankkaart tevoorschijn moet halen om te betalen.

Zuchten en me ambetant voelen kan ik ook als ik ergens onderweg per telefoon een reactie intik en pas achteraf de typfouten zie.

Previous

Kort …

Next

Lichtmis

19 Comments

 1. Bloggen, reacties lezen en reageren doe ik nog steeds via de PC. Dit doen met de telefoon is mij te onhandig.

  • ms

   Bloggen doe ik op de laptop, reacties lezen veelal op de telefoon. Als ik in de auto zit zal ik wel reageren op de telefoon ook, maar zelfs na twee keer herlezen staan er soms nog typfouten in.

   Op jouw blog reageer ik altijd op de laptop. Voor één of andere reden moet ik op de telefoon telkens opnieuw inloggen, die wil me niet onthouden.

   En mijn gegevens intikken op de telefoon met al die tekens die geen letterkes zijn … 😮

   • Bij mij is het andersom: de telefoon onthoudt beter alle gegevens dan de laptop. Voor het intypen van langere zinnen is de lap weer meer geschikt.
    Met appen houdt ik de zinnen zo kort mogelijk, minitoetsjes en dikke vingers gaan niet goed samen.🤔

 2. Ik kocht mijn eerste mobiele telefoon eind jaren ’90. Als nieuwbakken freelancer vond ik dat ik overal bereikbaar moest zijn. Het was een Siemens S6. Je kon er alleen maar mee bellen. Van een smartphone was toen nog lang geen sprake.
  Ondertussen zijn er al veel smartphones gepasseerd maar alles waar veel schrijven aan te pas komt doe ik toch nog altijd het liefst op de laptop. Al zou ik mijn smartphone en alle apps niet meer kunnen missen.

  • ms

   Mijn eerste mobiele telefoon kocht ik ook eind jaren ’90, voor dezelfde reden als jij.

   Veel zijn er niet gepasseerd, ik ben nogal behoudgezind, ik denk dat dit pas de vierde is, tweede smartphone.

   Waar veel schrijven aan te pas komt, gebeurt op de laptop. De telefoon moeten missen zou een hele aanpassing zijn.

   • Veel schrijven op de telefoon is echt een crime. Mijn vingers zijn veel te dik voor die kleine toetsjes. Geef mij maar een echt klavier om op te tokkelen.

    • ms

     Ik zeg dat anders. Ik zeg dat die toetsjes te dicht bij elkaar staan. 😂

     Over dikke vingers kan ik niet echt klagen, maar op de telefoon gebruik ik enkel mijn rechterduim en die bedekt in één keer toch wel 3 letterkes. 😂

 3. Jouw patroon is heel herkenbaar. Ik doe nog best veel op mijn laptop. Meestal vind ik mijn mobieltje te priegelig. En ook ter zelfbescherming om niet altijd naar dat kleine scherm te turen.

 4. Ik gebruik vaak de smartphone omdat die nu eenmaal altijd voorhanden is. Maar reageren en tikken, doe ik toch sneller en met minder fouten op de laptop.

 5. elsjeveth

  O ja die spellingcheck wat een ramp kan dat zijn.
  My smartphone and me… heerlijk alles bij de hand, of de laptop, maar liefst lees ik mijn mails en doe ik andere dingen met my best friend.
  Betalen doe ik sinds kort ook met mijn iWatch, digi oma noemen mijn kinderen me.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén