Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Den boerinnenbond

Als je vroeger ging trouwen, kreeg je van één of andere “Ons kookboek” van den Boerinnenbond. Ik denk dat menigeen daar heel wat nuttigs heeft uit gehaald. Het mijne, bijvoorbeeld, barst uit zijn voegen van alle recepten en notities die ik er in de loop der jaren heb tussen gepropt.

Zoneke is nog altijd op zoek naar een exemplaar. Ah ja, want het trouwexemplaar werd aan dochters gegeven. Ook is er nu, en ja ik kan dat weten, nog altijd enorm veel vraag naar het kookboek van de Boerinnenbond.

Wat hoorden we nu vertellen op ROB-TV? De Boerinnenbond heeft een nieuw kookboek uit. Het heet “No waste cooking“.

Ik was verbijsterd. Niet omdat ze in het boek gaan leren koken met restjes die vroeger werden weggegooid(?) zoals aardappelschillen en het hart van kolen. Waarom dan wel? Waar kan een Vlaamse nu onthutst over zijn bij het vernemen dat er een nieuw kookboek verschijnt dat “No waste cooking” heet?

Ik zou het niet weten, het zal aan mij liggen. Ik zal het ook niet kopen, dat laat ik over aan de leden van de Farmer’s Wives Association.

Previous

Rally editie 2015

Next

Onbekend ongewenst

2 Comments

 1. Hallo ms,

  Lang geleden, hé. Zo content dat je me weer gevonden hebt
  Ik wist nog niets van een nieuw kookboek van de boerinnebond, en ook ik heb ooit een postje geschreven over ons aller kookboek, en inderdaad, een Vlaams kookboek van de boerinnenbond met een Engelse titel, dat kan niet zijn!
  Groetjes

 2. Gettie

  Toen wij huwden was het kookboek van kav populair, ons kookboek : praktisch koken voor iedere dag! en het barst ook uit zijn naden, is al menig maal geplekt en geplakt hahahah. Ik spreek hier van jaren zeventig.
  Foei van de boerinnenbond, no way hé, geen engelstalige titel, heb je me gehoord !!!!!!

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén